• Körömrágás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem!

        Tanacsot szeretnek kerni, hogyan tudom magam leszoktatni a koromragasrol?

        WEBBeteg szakértő válasza a körömrágás témában

        Kedves Kérdező!

        Az első lépés lehet keserű körömlakk kipróbálása. Ha ez nem segít, akkor azt kell eldönteni, hogy mennyire kóros ez az állapot, ugyanis egy határon túl már pszichiátriai betegségnek számít. Az ún. "onychophagia" (kóros körömrágás) azzal jár, hogy a beteg nem tud ellenállni az erre irányuló késztetésnek, a cselekvést pedig egy fokozott feszültség előzi meg, mely a körömrágás hatására oldódik. Ebben az esetben ezt a feszültséget kell tisztázni és megoldani. Ha az előző módszerrel nem megy, keressen fel pszichiátert.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-11 09:55:09; Megválaszolva: 2010. március 11., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: