• Alvászavar - esetenként erős szívdobbanással

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó!

        Hetek óta éjszakánként felriiadok, úgy érzem magam ilyenkor, mint amikor valaki megijed, összrezzen. Nagyon nehezen tudok visszaaludni. Jellemző még az is, hogy gyomortájon érek "feszültséget" (nem találok jobb szót erre). A háziorvosom stresszre gyanakodva Frontin-t írt fel, de nem érzem magam különösebben feszültnek. Csak akkor veszem be a gyógyszert, amikor sokáig nem tudok elaludni. A "jelenség" nem mindennapos, néha sikerül az egész éjszakákat átaludnom - gyógyszer nélkül.

        Jellemző még az is, hogy este, tévénézés közben érzem, "lelassulok", elbóbiskolok, ilyenkor a vérnyomásom leesik 110/75 közelébe. Normál esetben ez 135/85 körüli, az ilyenkor is jelentkező, éjszakaihoz hasonló összerezzenések meglehetősen kellemetlenek Mivel évek óta van elviselhető mértékű fülzúgásom, az ilyenkor  tapasztalt erősebb szívdobbanás ezt felerősíti egy rövid pillanatig,

        Sajnos előfordul az is, hogy esténként többet eszek a kelleténél, néha alkoholt is ittam,   és ettől is nyugtalanok voltak/lehettek az éjszakák. Ez korábban is előfordult, de a felriadások nélkül. Próbálok ezen  változtatni, igyekszem többet mozogni. remélem ez segít.

        Kérem, adjon tanácsot mit tegyek!

        Köszönettel:

        Zoltán

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Zoltán!

        Próbálja meg rendszeresen szedni a szorongásoldót, ne csak akkor, ha nem sikerül elaludnia. Egyetértek háziorvosával abban, hogy lehet valamilyen feszültség, akát tudat alatt is, mely ugyan nem kerül felszínre, de alvászavar formájában megnyilvánul. Emellett mozogjon rendszeresen. Olvassa el cikkünket az alvási higiéniáról, ebben is biztos talál hasznos információkat:

        https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/6658/alvasi-higienia---tippek-a-jo-alvashoz


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 11:16:43; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: