• lábidegeg

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm! Már két éjszaka nem tudok aludni, mert olyan érzésem van mintha a lábaim nem az enyémek lennének. Ne görcsöl csak olyan ideges érzést érzek és ez sajnos kihat az egész testemre. Fel tudnák robbani. Egyébként nincs okom idegességre és nem érzem magam annak. Xanaxot vettem be, de attól is csak hajnal 2-kor felületesen tudtam elaludni. Már félek az éjszakától. Meg vagyok fázva és ezért rinathiol goldot szedek 4 napja. Mit tanácsol erre a problémámra.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Levélíró!

        Panaszait okozhatja az ún. "nyugtalan láb szindróma", melynek tünetei (ellenálhatatlan mozgáskényszer, melyet zsibbadás, fonákérzés kísér) az esti órákban, elalvásnál jelentkeznek, a végtag mozgatására enyhülnek. A tünetek következményeként alvászavar, nappali fáradtság, teljesítményproblémák, irritabilitás alakulhat ki. A betegség hátterében állhat egyéb eltérés (cukorbetegség, vesebetegség, hiányállapototk, bizonyos gyógyszerek, neurológiai eltérések), de állhat önmagában is.

        A Rhinatiol Cold szedése mellett ugyanakkor nem kizárt, hogy álmatlanság, idegesség alakul ki. A furcsa testérzés, alvászavar hátterében állhatnak egyéb pszichiátriai kórképek is. Éppen ezért először keresse fel háziorvosát részletes vizsgálat végett, aki szükség esetén tovább irányítja neurológushoz, pszichiáterhez.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 10:02:36; Megválaszolva: 2010. március 09., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: