• Szakításból betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy "átlagosnak" tűnik a kérdésem, de én mégis kezdek megijedni. 23 éves lány vagyok, és sajnos elmondhatom magamról, hogy az élet nem volt eddig túl jó hozzám. Sok rossz "élményben" volt már részem a családi gondoktól kezdve a szerelmi kapcsolatokig. És minél több csalódás ér, annál nehezebben tudom őket feldolgozni. Most éppen ott tartok, hogy kb. 4 hónapja szakított Velem a párom, és még egy cseppet sem vagyok túl rajta. Sokan mondják ilyenkor, hogy majd az idő segít, de sajnos én egyre nehezebben viselem. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de mostanában elég gyakran lettem rosszul. Úgymond nyugodtabb pillanatomban: heves szívdobogás, remegés, izzadás. Minél többször fordul velem elő annál jobban megijedek. Eleinte a szívemre gyanakodtam (mert kiskoromban szívzörejem volt), de elmentem vizsgálatra, ahol azt mondták, hogy a szívem szinte teljesen rendben van. Ellenőrizték a vérnyomásomat (többször egymás után), de szinte mindig alacsony, csak a pulzusom volt magas. Lehet összefüggés a csalódások és eközött? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves kérdező!

        Előfordulhat olyan, hogy a lelki okok szervi tüneteket okoznak, és abból, hogy a háttérben nem derül fény szervi eltérésre, arra következtetünk, hogy a panazsok oka pszichés eredetű. Édemes lenne még egy rutin labort, illetve egy pajzsmirgyhotmon-szintet nézni, ha ez is negatív, akkor javaslom, hogy pszichológus segítségét kérje ki.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-03-05 13:48:54; Megválaszolva: 2010. március 05., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: