• Félelmek az ízületi és a pajzsmirigy problémák következtében.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        20 éves lány vagyok. Ízületi panaszaim jelentkeztek múlt májusban, kivették a mandulám, ami okozója volt a panaszaimnak. De a gyógyulás félév akár egy év is lehet. Sajnos, görcsök keleteztek az ujjaim és lábujjaim között. Ami megnehezíti a mozgásom. A problémám az lenne, hogy míg nem tudtam pontosan mi a betegségem elkezdtem nézegetni az ízületeim, mert nem tudtam mitől fájnak és lett másabb a mozgásom. Ami azt eredményezte, hogy nagyon félni kezdtem a különböző sérülésektől. Leginkább a ficamtól. Mert, nem tudtam mi baj van velük, és állandó furcsa érzeteim lettek, mivel másképpen mozognak, és nem tudom rendesen mozgatni az ízületeim. Nem, hogy megkönnyebbülne a lelkem, hanem mindig félek, hogy kimegy a bokám, térdem, csuklóm. Fontos tudni, hogy a mandulámról pajzsmirigy problémám lett.(enyhe alulműködés) Ez is megviselt, mert a viselkedésem megváltozásán vettem észre, hogy nincs velem minden rendben. A dühkitörések és hisztéria gyötört. Ami nagyjából elmúlt. Kérdésem az lenne, hogyan tudnék megszabadulni a félelmektől? Üdvözlettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés betegség témában

        Kedves Kérdező!

        Lehetséges, hogy valamilyen szorongásos állapot alakult ki Önnél, melynek kiváltója a betegsége volt. Lehet szó fóbiáról (ficamtól való félelem). A szorongást kísérheti a labilis hangulat, de ez lehet depresszió velejárója is. Mivel megterhelő eseményeket élt át, én úgy gondolom, érdemes lenne pszichiátert megkeresni részletes kivizsgálás miatt. Ha gyógyszeres kezelésre nincs is szükség, pszichoterápiát mindenképpen javasolnék.

        Addig is gondoljon arra, hogy betegségének, problémáinak okát megtalálták, orvosolták.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-03 20:56:59; Megválaszolva: 2010. március 03., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: