• Milyen orvoshoz forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        30 éves lány vagyok.Tavaly nyáron kezdődtek a problémáim, amikre nem találok magyarázatot. Soha nem voltam egy lángész, és mindig is zárkózott, fáradékony, és gyakran szórakozott és dekoncentrált voltam, de nem ilyen mértékben, mint kb. fél éve. Nagyon feledékeny vagyok, és nehezen kommunikálok, mert ha eszembe is jut, amit mondani akarok, a mondatokat már nagyon nehezemre esik úgy összerakni, ahogy szeretném, és nem csak azzal van a baj, hogy kifejezni nem tudom magamat, vagy hogy nem jutnak eszembe a dolgok, hanem azt is nagyon nehezen tudom felfogni, amit mások mondanak, mert bármennyire  is igyekszem odafigyelni rájuk, állandóan elveszítem a fonalat...Olyan mintha minden dolog bonyolulttá vált volna, amihez régebben értettem és egyszerű volt számomra,  most nagyon nehezen megy, emiatt már a munkahelyemet is elveszítettem, és ilyen állapotban nem sok esélyem van rá, hogy ha találok is másikat, azt meg tudjam tartani. Állandóan fáradtnak is érzem magam, és olyan mintha teljesen el lenne zsibbadva a fejem, és nem lenne energiám semmihez, főleg a gondolkodáshoz, koncentráláshoz. ( A vérnyomásom 140/100 szokott lenni, a pulzusom meg gyakran 100 fölött, bár nem tudom, hogy ez baj e.) A családomnak és a barátomnak elmondtam, hogy szerintem "leépült az agyam", de nem hisznek nekem, azt hiszik hogy csak figyelmetlen és lusta vagyok. Van erre valami magyarázat, esetleg gyógyszer is? Mert senki nem tud értelmes tanácsot adni, nem értik mi van velem, én sem értem. Kérem ha tud, segítsen nekem, hová forduljak, mi lehet a bajom?

        WEBBeteg szakértő válasza a memóriazavar témában

        Kedves Hölgyem!

        A panaszát és a tüneteit objektivizálni kell. Ez azt jelenti, hogy tesztekkel, vizsgálatokkal kell meghatározni a szellemi képességeit, hiszen csak abból, hogy ön úgy érzi, hogy rosszabodott a memóriája, a gondolkodása, ezzel szemben a környezet nem találja súlyosnak a helyzetet, nem lehet diagnózist felállítani. Egy pszichiátraiai szakrendelést keressen fel, itt fognak tudni önnek segíteni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-02 15:05:26; Megválaszolva: 2010. március 02., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: