• mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor No/Ur!   Nem sajat problemaval fordulok Onhoz, de mar nagyon zavaro, mert nem tudok segiteni en sem, es az orvosok sem talalnak semmi kulonos elvaltozast. Az anyosomrol lenne szo, hat a problamja nekem is egy kicsit kulonos es o valtig allitja hogy amit mond az ugy van de szerintem ilyen nem lehetseges. 60 eves, es azt mondja hogy o nem tud enni, nem tudja a szajat eltatani, mar nincs hely a szajaban, es nincs is inye. Ugyanis mindennap maskepp nez ki, mondja o, mert hogy huzza mindig hol jobb felre, hoh a bal felre a szajat aztan le a nyakaba, onnan ez az erzes lemegy a hasaba, szoval nem tudom mi lehet a baja, de szerintem szervi baj nem allhat a hatterben, nem tudom milyen tunetek ezek. Azt allitja hogy a feje is csuszik le, ami nem lathato, meg ilyen nem lehet de nem erti meg.Hogy mar lassan nincs nyaka sem. Azt mondja hogy ejjel az inye  lecsuszik a nyakaba aztan napkozben minden lassan helyre all, mert o tudja hogy igy van, meg erzi hohy jon vissza a helyere. Meg hogy az o szaja tolodik kifele, mar lassan olyan lesz mint a kacsa. De ez sem latszik mindig ugyanolyan. Nincs sajat foga, nem is hordja a fogsorat mert hogy nem ul az inyere mert nincs neki, mikozben van, mert megneztem. Kerem segitsen mi baja lehet, mert mar lassan en orulok meg! Hova menjen, milyen orvoshoz? Koszonom!!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés betegség témában

        Kedves Kérdező!

        A leírtak alapján én pszichiátriai problémát valószínűsítek, amennyiben szervi eltérést a vizsgálatok kizártak. Furcsa testérzések, amelyről anyósa beszámol, lehetnek hallucinációk. Ő azok igazáról meg van győződve (mert érzi, látja), mások viszont nem tapasztalják, látják azokat. Ez a hallucinációkra jellemző, melyek jelen lehetnek skizofréniában, súlyos hangulati zavarokban. Keressenek fel pszichiátert, szükség lesz gyógyszeres kezelésre.


        Kérdés: 2010-03-01 10:16:58; Megválaszolva: 2010. március 01., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: