• vitamintúladagolás-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Ujpál Zsófia Többször kerestem már fel önöket, különböző problémáimal. A mostani, végűl is egy egyszerű dolog lenne talán, ha én nem bonyolítanám túl.Régóta kezelnek, depresszióval és pánik betegséggel.Teljesen feleslegesen, mert állapotom olyan mint amilyen ezelött volt.Nem akarom sem előzményekkel untatni, sem az  orvosi ellátatlansággal.Szenvedésem közepette/ és őszinte ha azt írom, hogy szenvedéseim, mert nekem már kijutott a ráktól fogva a keringési zavaroktól a reumatikus eltérésekig./szóval amint a gépen mezgeréltem, rétaláltam a Neuroptim veblapjára.Ez egy étrendkiegészítő,  ami rengeteg vitamint, és egy indiai gyógynövényt tartalmaz.Ehhez társul egy nagyon komoly diéta, ami teljesen glutén és laktóz mentes, tehát sem búza rozs árpából készült kenyeret nem ehetek és semmilyen tejterméket.Reggeli gyanánt tejsavófehérjét ihatok egy csészével. Aztán a zöldség minden mennyiségben és formában.Tölem nem áll messze a diétázás, hiszen kb 5éve mást sem csinálok, így megerőltetésembe sem kerűl. Amikor kezelőorvosomhoz levittem e tápl kieg-őt megmutatni, szó szerint hanyatdobta magát, és a sárga földig leszidott, hogy ez a rengeteg vitamin, ami ebben van, tönkre fog tenni. Az igazsághoz azt is hozzá kell tenni, hogy a cikk írója nem ígér máról hólnapra történő győgyulást, viszont ő is gyógyult pánikbeteg. Ezen kivűl több oldalt tesznek ki a köszönő levelek, amit neki írtak, gyógyúlásuk miatt.Szerintem/ bár egy nagyon humanista ember vagyok, valaki nem szervez meg ilyen aparátussal egy légből kapott, vagy megállmodott jelenséget, hogy na most én jól átverem az erre rászorulókat. Azt is le kell írnom, hogy egy dobozzal én is beszedtem, már a másodikat szedem, teljes diétát tartva, és a családom is észrevette viselkedésem változását.Én igen tressz által sujtott, környezetben élek, és mindent megtennék, hogy ezt megfelelően kezelni tudjam, és nem tudatmódosítokkal tömve, felfújva, még a vak is látja, hogy én, nem én vagyok.Hosszú lére eresztettem a dolgokat, pedig nem akartam, Pusztán annyiban kérem a segitségét, hogy valóban ártanak nekem ezek a vitaminok.Hiszem csaknem mindet szedtem más formában vagy kisebb adagokban.Ezek a vitaminok, B1=50mg, =B2=50mg, Pantoténsav35mg, Niacin35mg, B6=20mg, Folsav450mértékegységB12=50mértékegysége Mangán 4mg, Cink20mg, Magnézium350mg, és végűl Withania somnifera kivonat20mg.Tehát szeretnám megtudni, hogy ezek a vitamin mennyiségek valóban ártalmasak e,, mindet szedtem már, legfeljebb kevesebbet., az indiai növény kivételével.Viszont szedtem én már ettől sokkal különbeket is, amit az egyik idegf.vos felírt a másik meg lefújta.Remélem nem untattam kérdéseimmel, de ha csinálok valamit, azt szeretném jól csinálni.Előre köszönöm válaszát    aranykata

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt Levélíró!
        A legtöbb kiegészítő, ami hivatalosan is forgalmazásba kerül biztonságos. De feltétlenül figyelni kell arra (bár ezt sok esetben nem hangsúlyozzák), hogy hosszú ideig és nagy dózisban történő szedés esetén ezek a hatékony táplálékkiegészítők könnyen ellenkező hatást válthatnak ki, és kifejezetten káros lesz a szervezet számára. Sok esetben a fogyasztás felfüggesztése után a tünetek könnyedén elmúlnak. Javaslom, hogy a vitaminokat mindenképp természetes formában fogyassza, így a szervezet szabályozó képessége jobban érvényesül és az anyagcsere nincs terhelve az adalék vegyi anyagok miatt. Az alábbiakban láthat egy táblázatot, mely a napi ajánlott vitamin-mennyiséget tartalmazza (RDA = recommended dietary allowance). A helyes és tudatos táplálkozás mellett az Ön által leírt problémák (stressz, pánikbetegség, depresszió) hatékonyan kezelhetőek autogén tréninggel és egyéb relaxációs technikákkal kombinált, pszichológus vezette terápia segítségével. Mint alternatív lehetőséget, ezt is érdemes megfontolnia.
        Összetevők

        Ujpál Zsófia, pszichológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 13:27:37; Megválaszolva: 2010. március 03., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: