• Szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő!

        Köszönöm szépen a válaszát.

        Tényleg nagyon fontos lenne hogy hordja a szemüvegét. Tudom hogy nagyon rossz az, ha az emberen nincs rajta a szemüvege, mert sajnos én is szemüveges vagyok. Nem értem, hogy bírja azt hogy nem veszi fel soha a szemüvegét, és hogy miért nem veszi fel. Nem lehet az ember ennyire szégyenlős. Tudom hogy így vizsgálat nélkül nehéz tanácsot adni, de nem tudna mégis valamit javasolni arra hogy hogyan tudnám rávenni arra hogy hordja a szemüvegét?

        Köszönöm hogy elmagyarázta hogy mik azok a furcsa gondolatok, mostmár mindent értek.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Levélíró!

        Próbáljon híres, barátnőjének kedves emberekent példaként felhozni, akik szintén viselnek szemüveget. Vagy ott van maga, a legkedvesebb barátnője is. Mutasson az iskolában közkedvelt, szemüveget viselő diákokat. A szemüveg manapság már divatcikk is, sokat formálhat az arcon, az öltözéken. Ha nem tetszik az alakja, érdemes lecserélni, jobban tetszőre. Emellett fontos hangsúlyoznia a biológiai érveket, hogy az éleslátáshoz szükséges, nélküle tovább romlik a szem. Ha nem hordja a szemüveget és nem lát jól, lehet félrért dolgokat, fontos információk kimaradnak, lehet ezért szorongó, gyanakvó is, holott nincs is rá oka. Nélküle nem látja jól a táblát, ronthat a tanulási eredményén is. Ugyanakkor itt a tavasz, a sok szép természeti látvány elmosódva nem ugyanolyan. A TV, filmek nézéséhez is szükséges, nélküle nem évezhető a film. De felsorolhat még számos olyan dolgot, melyet barátnője szeret, fontos neki és nem látja jól a szemüveg nélkül.

         


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 10:41:49; Megválaszolva: 2010. március 01., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: