• Re:Re: társadalmi problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Rájöttem, hogy társaságot kéne találnom ahol pöröghetek és akkor természetesebb lenne az ismerkedés.
        Én alapból egy elég nyugodt ember vagyok. Csak kosarazás közbe szoktam pörögni mert az elég jól megy. Bármilyen más helyzetben csöndes vagyok nagyon és nem hülyéskedek. Másokkal meg nyugtató hatással vagyok. Ennek akarok véget vetni, hogy mellettem még az is "elalszik", aki eleinte pörgött. Hülyéskedni akarok, jól érezni magam és pörögni.
        Nincsenek barátaim, a suliba nem szimpatikusak. Valószínüleg ezért lettem ilyen, mert nem volt mellettem senki akikkel lehet hülyéskedni. A legjobb barátom messze lakik és ritkán találkozunk. Ő hogyan tudna segíteni nekem? Ő közvetlen és állandóan élet van körülötte, de nekem még őt is sikerül "elaltatnom".

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Korábbi leveleimet kiegészítve, azt gondolom, a legjobb barátod úgy tudna neked a legtöbbet segíteni, ha őszintén visszajelzést ad neked arról, hogy szerinte te milyen vagy, mik a pozitív tulajdonságaid, és mi az, amiben még van fejlődnivalód. Fontos, hogy a visszajelzését, véleményét csak akkor kérd, ha készen állsz arra, hogy be is fogadd, amit mond, el kezdj el magyarázkodni, és vitatkozni vele. Az is fontos, hogy ő tényleg őszinte tudjon lenni, és azokat is elmondja neked, ami nem feltétlenül jó tulajdonság. Érdemes lenne azt végiggondolnod, hogy mi az, ami visszatart az emberektől. Ennek sok oka lehet, mindenkinél más és más, a bizalmatlanságtól kezdve a korábbi rossz élményeken keresztül az önbizalom problémákig. Azonban ha valóban nyugodt típus vagy, és megnyugtató hatással vagy a környezetedre, az nagy érték a mai rohanó világban, használd ennek a típusnak az előnyeit. Van, aki néhány ember társaságában érzi jól magát, van, aki csak akkor, ha 20 ember veszi körül. Ahogy korábban is írtam, ha pörgésre vágysz, akkor ennek neked kell utána menned, ez nem jön magától. A barátod is csak annyiban tud segíteni visszajelzésein túl, hogy megismert téged az ő társaságával. De ott más neked kell barátkoznod, és pörögnöd. Amit a kosarazásról írtál, az alapján azt gondolom, hogy ha valami jól megy, szereted csinálni, akkor a pörgés is megy. Lehet, hogy csak gyakorlatot, rutint és ezáltal önbizalmat kellene szerezned az emberek között, és aztán jöhet a társasági pörgés. Ha a kosarazás közben minden jól megy, akkor kezd ott a dolgot!
        Minden jót!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 10:50:09; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: