• Paranoiás vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         Tisztelt doktor ur!

        18 évesw korom óta erős gátlást érzek emberi társaságban, amit erős  erős

        égettszag kisért a iváltott stress következtében. Az égettszag  különlegersnek hangzik, de  teéjes egfészében  igazolt az egész család  és baráti kör által.

        Ez az égettszag jelentkezett alkohol, cofein és más  okozta  stress  hatására is.

        Sajnos, ez egy szokatlan probléma és hihetetlen, hogy paranoiát

         állapitottak meg,, szerintem  tévesen.

        Kérem szives állásfoglalását  és javaslatát

        ..Üdvözlettel : Vizigot.

         

        állaőpitottak meg, ami mindannyiunk szerint  nem fair.

         

        A z

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Levélíró!

        Olyan szag érzése, mely valóban az adott helyzetben nincs jelen, mások által nem érezhető, szaglási hallucinációt jelent. Ez ugyanúgy hallucináció, mintha valaki olyan dolgot, személyt lát vagy hall, ami valójában nem létezik, csak a hallucináció más érzékszervet érint. A hallucinációk jelen lehetnek skizofrénia paranoid típusában is. Mások iránti gyanakvás is utalhat erre a betegségre, de ehhez a kórképhez még más panaszok is társulnak, gondolom ez alapján állították fel diagnózisát.

        Egyébként (hallucináció nélkül) az erős szorongás társaságban utalhat szociális fóbiára is.


        Kérdés: 2010-02-28 09:27:59; Megválaszolva: 2010. február 28., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: