• alkoholizmus ellen mit tegyek?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kérem a segítségét! meg akarok változni"gyógyulni", elszánt vagyok el akarom felejteni az eddigi önpusztító életmódomat! s szeretnék normális ember-anya-nagymama lenni.kb 20 éve problémám van az alkohollal.én már jártam a menyországtól a pokolig mindenhol.nagyon sok mindent elvesztettem de az már nekem is sok hogy egyedül maradtam.itt a családomra gondolok.évek allatt szép lassan elfordultak tőlem.3 gyermekem 4 unokám van.igazuk van, rengeteg fájdalmat, bánatot, szégyent okoztam nekik.jóvátenni már nem tudom, de szeretném rendbetenni a kapcsolatunkat amire 1 halvány kis esélyt még látok.ezért döntöttem ugy, hogy végképp megprobálom lettenni az alkoholt.ami nem lesz könnyű.jelenleg egy hete nem ittam semmit.kérem adjon tanácsot hogyan tovább? gondoltam a beültethető gyogyszeres kezelésre, megtennék mindent hogy örökre magam mögött hadjam az ALKOHOLT! előre is köszönöm.várom mielöbbi válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a alkoholizmus témában

        Kedves Levélíró! Az első lépésen túl van, azaz azon, hogy nem szabad inni. A megoldás a teljes alkoholmentesség, ami nem könnyű, mert felléphetnek megvonásos tünetek, melyek akár kezelést is igényelhetnek. Ezután következik az utókezelés, mely egyéni-és csoportos pszichoterápiát jelent. Érdemes még jelentkezni, amennyiben van lakhelyének közelében, önsegítő csoportba is. Mindezekről információt és segítséget a területileg illetékes pszichiátrián, addiktológián tudnak nyújtani Önnek. A diagnózis felállítása és szükséges vizsgálatok után az addiktológus tudja javasolni az Esperal beültetést. Ez jelenti azt a tablettacsomagot, amelyet a farizomba ületnek be sebészi eljárással, és kb. egy éven át folyamatos utánpótlást ad a szervezet számára. Hatóanyaga a disulfiram meggátolja az alkohol lebontását, ezért annak fogyasztásakor igen kellemetlen panaszok, melyek akár életveszélyesek is lehetnek, jelentkeznek. Ezidő alatt tehát tilos alkoholt fogyasztani. Azt javaslom keresse fel lakhelye közelében az illetékes pszichiátriai szakrendelést.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 13:21:53; Megválaszolva: 2010. február 24., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: