• Betaloc2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Diószegi Judit!

        Betaloc-ot a kardiológus javasolt, természetesen csak a tüneti oldal kezelésére, és nem az okok, illetve az idegállapot "átprogramozására", mivel legutóbbi roham alkalmával 117 volt a pulzusom. Ez csak mankó, és idő után el fogom hagyni. Valamelyest az is igaz, hogy ez a tünetek elnyomása, tehát tényleg átmeneti megoldás, az autogén tréning a valódi segítség.

        Most már csak azért vagyok tanácstalan, hogy hirtelen abbahagyhatom-e a Betaloc szedését, mondjuk 1-2 nappal az alkalom előtt (hiszen szülinapról van szó)? Az alkoholfogyasztás persze nem kulcsfontosságú; a kezelő kardiológust sajnos most nem tudom elérni konzultáció céljából, mert külföldön tartózkodik.

        Ne haragudjon előző kérdéssorozatomért is. Köszönöm.

        Köszönettel és tisztelettel: Szántó András

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves András!

        Természetesen ha kardiológus javaslatára szedi a gyógyszert, akkor az indokolt. Éppen ezért nem javasolnám egy szülinap miatt a terápia felfüggesztését, hiszen az indok, amiért a kardiológus javasolta, nem szűnt meg. Egyébként Betaloc hirtelen elhagyása kerülendő, elhagyása fokozatosan, egyre csökkenő dózisok alkalmazásával történik, mintegy 14 napon keresztül. De természetesen ez arra a helyzetre igaz, amikor a kardiológus úgy érzi, hogy a terápia a megfelelő javulás miatt abbahagyható.

        Tehát ne hagyja abba a gyógyszer szedését, legközelebbi kontroll esetén pedig konzultáljanak erről.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 11:14:14; Megválaszolva: 2010. február 24., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: