• Pszichés ok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha bármi igazságtalan dolog történik velem és gyermekeimmel, természetes dolog az, hogy addig megyek az igazamért, szószerin harcolok, meg mozgatok minden lehetőséget az igazam érdekében? Túl temperamentumos lennék? Már magamat sem értem, hisz emiatt konfliktusokat is kirobbantok, ráadásul magamat is idegesítem, de nem nyugszom míg ki nem derítem az igazamat.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró! Azt gondolom, hogy a vérünkben vannak az anyai ösztönök, és ha bármi veszélyezteti a gyerekeinket, akkor egy anyaoroszlán erejével védelmezzük őket. Ugyanez vonatkozhat arra, ha saját magunkkal kapcsolatban érzünk valamit veszélyben. Nagyon megbecsülendő dolog, hogy ki tud állni önmagukért, az igazáért! Bár nem írt arról, hogy milyen jellegű konfliktusokról van szó, de azt gondolom, van, amikor érdemes megőrizni a nyugalmunkat, és nem fejjel menni a másinak, még ha az a másik a mi érdekköreinket sérti is. Lehet, hogy tiszta fejjel, higgadtan, előrébb jutunk!


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-25 11:46:06; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: