• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A következő problémával kapcsolatban szeretném kérni a segitségét.Két gyermekem van, egy 3éves kislány és egy 4éves kisfiú. A kislányom születése óta külön élünk az apukájuktól. A biróság nekem itélte őket, igy édesapjukkal 2 hetente hétvégére találkoznak.Nekem lett egy férfi utána az életembe akivel 2éve össze is házasodtunk. A gyerekek eleinte szerették, aztán most eg fél éve szerintem minden ok nélkül, a fontosabb dolgokat nem akarják neki megengedni.Nem veheti ki őket a kádból, ne kapcsolja fel a villanyt.De játszani azért szeretnek vele.Ezek a hisztik elléggé megkeseritik a mindennapjainkat. A kisfiú kezdte mondani pár napja, hogy költözzünk vissza az elöző otthonunkba, mert itt ő nem szeret lakni.Ezen nagyon meglepődtem. A kapcsolatunk a férjemmel ezek miatt a viták miatt kezd megromlani. Most derült ki 1 hónapja, hogy terhes vagyok a közös gyermekünkel.De ezek után sajnos sokszor elég bizonytalan vagyok, mert ha nekik ez tényleg annyira nem jó akkor nem szeretném elrontani az életüket.Vagy esetleg a férjemmel lehet valami probléma amiért ennyire elutasitják a gyerekek? Látszólag én nem veszek észre semmit, mert türelmes velük, meg játszik velük.Bár a férjem szerint túl sokat engedek meg nekik és ezen vitatkozunk.Segitségét előre is köszönöm.Tisztelettel:egy aggódó Anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Anyuka!

        Mielőtt megváltozott a gyermekek viselkedése, nem történt valamilyen konfliktus férje és gyerekek között? Esetleg nem mondott olyat nekik párja, ami kiválthatta ezt a magatartást? Akár szem-és fültanúja lehettek Önök kettőjük közötti vitának is. Esetleg a vér szerinti apuka vagy nagyszülők megjegyzése is kiválthat hasonló problémákat, akár máshol látott-hallott események is. Úgy gondolom ennek kellene a végére járniuk valahogyan. Kérdezze meg nyugodtan tőlük, hogy miért nem teheti párja ezeket a dolgokat. A válasz sok mindent elárulhat. Vegye számba, mik azok a tevékenységek, amik elenállást váltanak ki a gyermekekben, ez is árulkodhat a kiváltó okról.

        A gyermekek körüli problémák sokszor vezethetnek házastársi konfliktusokhoz, de ha egyébként kapcsolatuk harmónikus és szeretetteljes, akkor ne engedjék, hogy ezek a vitát árnyékot vessenek arra. Fontos, hogy mindig minden közösen beszéljenek meg és egyezzenek meg a nevelési kérdésekben. Nem tesz jót, ha a gyerekek látják, hogy nincsenek közös nevezőn és Ön mindig felülbírálja párja döntéseit, akkor ők is ezt fogják tenni.

        Gondolja végig kapcsolatukat a születendő és másik két gyermeke, de Önmaga miatt is. Ha szükségesnek látja, akkor jelentkezzenek nyugodtan párterápiára. Ha a gyermekek viselkedése aggasztja, akkor keressenek fel gyermekpszichológust.


        Kérdés: 2010-02-19 10:25:52; Megválaszolva: 2010. február 19., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: