• Pornófüggőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        29 éves férfi vagyok, lassan 4 éve párkapcsolatban élek (első kapcsolatom). A maszturbáció és ezen belül a pornográf tartalmak nézegetése 14-15 éves korom óta tart. A gondom az hogy ezt a mai napig nem tudom abbahagyni. Úgy érzem "pornófüggő" vagyok Gyakoriságát tekintve mostanában 1-2 hetente nézek ilyen jellegű filmeket. Pedig mindig elhatározom hogy többé nem fogok ilyesmit nézni, de mégsem tudok "uralkodni" magamon. Azt hiszem kamaszkorban elmegy az ilyesmi de 29 évesen már nem biztos hogy egészséges dolog. Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pornófüggőség témában

        Kedves Levélíró! Nehéz meghatározni, hogy mikortól beszélünk már kóros pornófüggésről. Általában akkor diagnosztizálunk már betegséget, ha a felnőtt filmek nézése károsan befolyásolja az illető mindennapi életvitelét (nem látja el otthoni teendőit, munkáját, kapcsolatait elhanyagolja), ha őt magát vagy környezetét zavarja, illetve ha a szexuális gyönyört csakis kizárólag ilyen filmek segítségével tudja átélni. Ezeket ugyan nem említi, de mivel a panasz rendszeres, Önt zavarja és nem tudja megállni a filmnézést, ezért azt javaslom, hogy kérjen szakembertől segítséget. Azaz keressen fel pszichiátriai szakrendelést. Ha más betegséget nem diagnosztizálnak, akkor lehetséges, hogy pszichoterápia elegendő lesz.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 17:04:32; Megválaszolva: 2010. február 18., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: