• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Évek óta alvászavarral küzdök. Ennek kapcsán a HOVA nevű természetes alapanyagú (macskagyökér, komló) tablettát kezdtem el szedni. A kérdésem az lenne, hogy ez a szer rögtön hat - mint az altató - vagy huzamosabb ideig kell szedni, terápiásan, mire a kívánt hatás megérkezik! Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező! Az alvászavar hátterében állhatnak testi és pszichés betegségek egyaránt. Az előbbiek miatt szükséges lenne egy háziorvosi vizsgálat. Pszichiátriai kórképek is gyakran okoznak alvászavart (szorongásos állapotok, hangulatzavarok), melyeknek a kezelése antidepresszáns és szorongáscsökkentő gyógyszerek szedése, kombinálva pszichoterápiával. Az ok megszüntetése, kezelése megoldja az alvásgondokat. Ezért én organikus kivizsgálás után, amennyiben az eltérést nem talál pszichiátriai kivizsgálást javasolnék. A Hova tablettával egyébként nincs tapasztalatom, de tudnia kell, hogy olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek mellett alkoholt és egyéb altató-és nyugtatószereket nem szedhet.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 16:56:25; Megválaszolva: 2010. február 18., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: