• Tudat alatti?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Érdeklődni szeretnék egy bizonyos betegség féléről, mert vmi olyasmi lehet. Közeli rokonomnál jelentkezik a következő tünet-bőrpír, duzzadás dagadás, (főként fej) légszomj és sok allergiás jel. Ami feltűnő és megfigyelt, hogy esetleges gondoknál(pénzhiány, vagy bármi stresszes helyzet) jön elő és nem gyakran. A legutóbbi fulladásos volt és injekció hatására csillapodott, de visszatért majd lassan lecsengett.Szeretném kérdezni, hogy ez lehet a szervezet védekezése, tiltakozása egy stressz ellen? Egy figyelem felhívás? Vagy valami más? Mit javasolnak? Mint mondtam ez vmi gondnál jött elő, legutóbb volt benne házastársi probléma is.Férfiről van szó. ha úgy érzi a neje elhanyagolja, ez ellen a szervezete léphet így fel? Egy figyelem felkeltésként, mint előbb is írtam? Várom válaszukat.

        Köszönettel.További jó munkát.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező!

        Bőrpír, légszomj-érzése előfordulhat szorongásos kórképekben, leginkább pánikrohamban stressz hatására. Viszont konkrét allergiás jelek (száj, gégeduzzanat és emiatti fulladás) okai valódi allergia. Tudni kell, hogy az allergia (pl: asztma) stressz hatására erősödhet. De lehetséges, hogy mindkettőről együtt van szó. A kapott injekció, amely megoldotta a problémákat is segíthet ennek eldöntésére (milyen hatóanyag javította a tüneteket).

        Szükség lenne allergia vizsgálatra és emellett szükség lehet pszichiátriai kivizsgálásra is. Kérjék háziorvosuk segítségét.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 17:55:44; Megválaszolva: 2010. február 17., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: