• Alvásprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Hölgy!

        Egyik ismerősöm éjszaka folytogatta a barátnőjét, elég brutálisan, majd rákövetkező második éjszakán összekarmolta a hasát és hasbaütötte, persze mind ez tudatán kívül, mert nem emlékszik rá. Kb. 1 hónapja kapott H1N1 védőoltást és még három féle oltást (hepatitis stb.), mert kiutaztak Egyiptomba. Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e valamelyik védőoltás mellékhatása? Mikor múlik el? Hová kellene ezzel fordulni? Teljesen nyugodt fiatalemberről van szó (persze némi kis problémákkal, de az mindenhol előfordul...). Egészen az oltásig semmi probléma nem volt az alvásával!

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a alvás témában

        Kedves Kérdező!

        Bizonyos típusú hepatitis oltásoknál ritkán jelentkezhetnek a következő mellékhatások: bőrfájdalom, viszketés, bizsergés-zsibbadás és egyéb furcsa érzések. Ezek következtében vakarhatta, karmolhatta saját bőrét (nem volt egyértelmű, hogy ezt magával vagy párjával tette) az illető. Emellett felléphet ingerlékenység is átmenetileg, de ez nappalra vonatkozik. Szintén ezeknél az oltásoknál nagyon ritkán felléphetnek agyi folyamatok, melyek zavartsággal, tudatzavarral járnak, de ezesetben egyéb tünetek és rosszabbodó általános állapot állna fenn (erről nem számol be). A H1N1 oltás esetében nem tudok ilyen jellemzőkről sem.

        Én azt gondolnám inkább, hogy az oltásoktól függetlenül valamilyen alvászavar vagy hallucinációkkal, tudatzavrral fellépő állapotról van szó. De részletes vizsgálat nélkül biztosat nem tudok mondani. Jelentkezzenek először háziorvosuknál (fontos hogy említsék az oltásokat, vigyék az oltási könyvet) részletes kivizsgálás céljából. Ha eltérést nem találnak, akkor lehetséges, hogy pszichiátriai vizsgálatra lesz szükség.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 10:44:01; Megválaszolva: 2010. február 16., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: