• Pánikbetegség gyógyszeres kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos! Immáron 3 hónapja, hogy pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam. A pszichológusi segítség abban nyilvánul meg, hogy relaxációs gyakorlatokat tanulok, gyakorlok. A kardiológus szerint, akinél legutóbb jártam a 170/94 117-es pulzusommal, Betaloc-ot írt fel nekem, és pszichiátert javasolt, hiszen a terápiás idő alatt szerinte nem következetett be a javulás elvárható szintje, az ijedtség még mindig nagyfokú az esetemben. Ön szerint tényleg indokolt lehet a gyógyszeres kezelésre való áttérés, pszichiáter felkeresése? Az álomszerű érzékelés, az érzés "nem vagyok itt, mindjárt megőrülök" egyértelműen társítható a pánikbetegséghez? Nagyon ijesztő, tulajdonképpen bármilyen komoly pszichés betegséghez társítható. Remélem, a "mindjárt elvesztem az eszem" érzése is ennek a betegségnek a számlájára írható, s nem áll semmi más a háttérban. Nem is mindig rohamok közben jön elő, legtöbbször rohamon kívül, de pokoli. Előre nagyon köszönöm segítségét. Tisztelettel, Szántó András, 18 év

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves András!

        Úgy gondolom, érdemes lenne pszichiátert felkeresnie. A "mindjárt megőrülök-elvesztem az eszem" érzés lehet pánikroham tünete is, de egyértelműen erről részletes vizsgálat után lehet nyilatkozni. A relaxáció az egyik olyan pszichoterápiás technika, mely segíthet a pánikbetegség terápiájában. Azonban lehetséges, hogy gyógyszeres kezelésre, esetleg más típusú pszichoterápiára is szükség van. Ezt majd a kezelőorvos tudja pontosan megmondani. Azt még tudnia kell, hogy a pszichoterápiákra általánosságban jellemző, hogy hosszú idő szükséges a hatásosság eléréséhez.

        Keressen fel pszichiátriai szakrendelést.


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-15 17:43:22; Megválaszolva: 2010. február 15., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: