• kényszer képzetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Van olyan betegség amikor az illető meg nem történt esetet úgy adja elő mintha az a valóságban megtörtént volna, bizonyítani nem tudja és nem is akarja mert biztos abban hogy ő ezt látta. de ez olyan ami biztosan nem történt meg,  kellemetlen eset és nem lehet bizonyítani hogy nem igaz. Az illető nem iszik nem dohányzik nem drogos gyógyszert nem szed.

        Mit lehet tenni? Julia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kényszerképzet témában

        Kedves Julia!

        Előfordulhat, hogy velünk történt eseményeket másképpen élünk meg mint mások, ez azért van mert az érzelmileg hangsúlyos történéseket mi magunk másképpen érzékelhetjük. Az is fennállhat, hogy valaki akaratlagosan "ferdít" a valóságon, nyilván ennek mindig van valamilyen oka, amit ezáltal szeretne elérni vagy éppen elkerülni. De ezesetben tisztában van azzal, hgy mi a valóság. Ha azonban bizonyítottan nem történt dolgokat érzékel, lát, hall, érez valaki és meg van győzödve azok valóságáról, akkor hallucinációkról beszélünk (nem szükséges a kialakuláshoz gyógyszer-vagy alkoholfüggőség). Ezesetben mindenképpen indokolt pszichiáter megkeresése és gyógyszeres terápia.


        Kérdés: 2010-02-11 08:54:44; Megválaszolva: 2010. február 11., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: