• Tudok -e segíteni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T dr Úr (Nő)!

        A multkor kérdeztem a mostani férjem különös viselkedésével kapcsolatban. Amire köszönöm megkaptam a választ miszerint gondolkodjak el azon nem e bi szexuális vagy homo.a férjem.Én azóta nyomoztam egy kicsit egy locsifecsi rokontól és egy nap mint nap együtt levő ffitől kiről annyit az apja helyett is az apja volt, a férjem apukája 10 évesen meghalt és ez az ember az ő apukájával egyidős.Tehát nem egy korosztály. Tőlük tudtam meg, hogy neki eddigi élete során csak nőkkel volt dolga.Viszont volt egyy nő aki a legjobb barátságban voltak és csak barátság. naponta odajárt nagy részét náluk tőltötte. Tőle is ugyanezt az infót kaptam. A kéárdésem azóta nincs ilyen telefonálgatásai és szertnék segíteni, hogy ne kelljen pszichiáterhez menni, én ugyanis ápolókén dolgoztam pszichiátriai otthonban. Milyen technikákat tudnék alkalmazni? és tudnék e úgy segíteni, hogy ne jőjjön rá?.mert kos jegyében sszületett és nagyon indulatos, és akkor minden ugrik ha rá jön. És akkor nem megyek semmire sem.Egyáltalán ha ez valoban újkeletű dolog akkor lehetséges e, hogy eltunnám vele feledtettni? és mijen szavakat, vaagy lehetőséget használjak?

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Kérdező!

        Előfordulhat az is, hogy korábban csak ellenkező nemű személyekkel létesített kapcsolatot valaki, később azonban mégis megteszi ezt azonos neműekkel. Ennek az oka általában az, hogy azelőtt ezirányú vonzódását megpróbálta elnyomni, egy idő után azonban ez nem megy tovább. Ha valaki bi-vagy homoszexuális, azon nem lehet változtatni, csak lehetséges, hogy nem derül fény rá, mert az illető titkolja ezen vágyait vagy pedig a kapcsolatait. Tehát ha ez így van, elfelejtetni nem tudja párjával. Az azonos neműekhez való vonzódás nem pszichiátriai probléma, csak ha valakinek a nemi kielégülése csak bizonyos tárgyakhoz, filmekhez, agresszív cselekedetekhez kötődik. Ebben az esetben szükséges szakember megkeresése.

        Lehet valaki lobbanékony természetű, de nem mindegy, hogy milyen mértékben, mit tesz ilyenkor. Nyilván nem érdemes valakit provokálni, ha tudjuk, hogy bizonyos dolgokra "ugrik", de nem lehet úgy élni, hogy soha ne lehessen a másiknak ellent mondani. Ha ok nélkül indulatos, agresszív a párja, nem tudja indulatait megfékezni, akkor érdemes pszichiátert megkeresniük. Egyebekben ha valami láthatóan bosszantja férjét, akkor higgadtan, segítő szándékkal kell vele leülni vele beszélgetni, hogy mi nyomja a lelkét. Tudnia kell párjának, hogy szívesen meghallgatja bármikor.


        Kérdés: 2010-02-07 17:42:29; Megválaszolva: 2010. február 07., 17:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás
        Kedves Doktornő! Nem is tudom hogy fogalmazzak,nem vagyok jó a fogalmazasban, masfel eve kikoltoztem kulfodre, novemberben voltam utoljara itthon, akkor minden rendben volt velem, utana elkezdtem fuvet szivni minden nap,most hazajottem, es nem tudom...
        Érdeklődni szeretnék, hogy egyszeri provokált, alkoholmegvonás okozta GM roham milyen hatással lehet a már meglévő jogosítványra? 1/2018 (1.12.) EMMI rendelet alapján a megújítást befolyásolja, de a meglévőt is bevonják?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos