• Körömrágás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt cím!

        4 és fél éves kisfiam állandóan rágja a körmét.már kipróbáltam a körömlakkot is, ami direkt erre a célra van, de sajnos nem tudom róla leszoktatni.

        nagyon zavaro, kérem adjon tanácsot hogy tudnám róla leszokttni, és hogy mitöl van ez.

        kösznettel,

         

        WEBBeteg szakértő válasza a körömrágás témában

        Kedves Kérdező!

        A körömrágás hátterében sokszor pszichés feszültségek húzódhatnak. Ne szóljon rá a gyerekre miatta: fölösleges lenne a belső izgalmi állapotot tovább fokozni, hiszen az akarattól független zavarról van szó. Ha megfigyelik mikor jelentkezik erőteljesebben a körömrágás, könnyebben tetten érhető a probléma gyökere.

        A legfontosabb, hogy minél több tartalmas időt töltsenek együtt, meséljen a gyereknek saját félelmeiről, engedjék megnyilvánulni a kikívánkozó érzéseket. Az érzelmek szabad kifejezése, el nem elfojtása az egészséges pszichés fejlődés egyik igen fontos tényezője.


        Kérdés: 2010-02-04 10:08:41; Megválaszolva: 2010. február 04., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: