• nagyi

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Köszönöm szépen a válaszát, de az anyóssal nemcsak az anyóséknál viselkedik feltünően jól, ha jönnek akkor itt nálunk is mama, mama. Én háttérben. vagy még apa. Tudom, kicsit féltékeny vagyok, de hát engem kéne a legjobban szeretnie..nem? Persze anyós is már messziről kiabál neki, felkapja, szóval kedvet csinál magához..:) De az anyukám nem ilyen tipus, akkor már nem is kell szeretni? Ez is fáj..

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Anyuka!

        A gyermek, ha szeret valakivel időt együtt tölteni, akkor az nem csak bizonyos helyszínekhez kötött, hiszen érzelmi kapocsról van szó. Máshol is örül a nagymamának, de ettől még Ön az édesanyja, higgye el, hogy Önt szereti a legjobban. A látogatók aztán elmennek, de Ön a biztos és állandó pont a gyermek életében, ez nem változik. Ugyanakkor nem várhatjuk el a kisgyermekektől, hogy ész érvek alapján tegyék minden cselekedetüket. Azaz (most nem is Önök példájára gondolok), azért mert valaki rokon vagy ismerős, azért mert mi mondjuk, attól nem fog feltétlenül olyan mértékben kötődni hozzá, ahogyan mi szeretnénk. A kötődéshez (de nálunk felnőtteknél is) érzelmi szálak szükségesek, amely igényli az együtt töltött időt és annak a gyermek számára kellemes mivoltát. Ezért, ahogyan korábban részleteztem, tenniük kell együttesen és erősödni fog a kapcsolat.


        Kérdés: 2010-02-04 09:53:08; Megválaszolva: 2010. február 04., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: