• ártalmas-e a TV gyermekeknek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! A gyermek pszichológushoz intézném az alábbi kérdésem. 8 hónapos kislányom nagyon szereti nézni a Jim Jam TV csatornát. Kérdésem hogy ártalmas-e ha nézi, illetve naponta mennyi időt nézheti. A Tele Tubbies-ról hallottam hogy kifejezetten pszichológusok fejlesztették ki a gyerekeknek így nem ártalmas, a Jim Jam-en szereplő Barney és barátai, Hubbák stb. nem tudom hogy pszichológusok részvételével készültek-e. Előre is köszönöm válaszukat. Tisztelettel: V.S. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a tévézés témában

        Kedves  Anita!

        A JimJam óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló tv csatorna. Játékosan oktató programokat tartalmaz, de ezek az előbb említett korosztály számára készültek. Műsoroktól függetlenül elmondható, hogy 2 éves kor alatt a TV nézés nem ajánlott. Egyes szakértők szerint a televízió, mint nem természetes hang-és képforrás, nem tesz jót a baba érzékszerveinek. Az mindenképpen kimutatott tény, hogy a babák tanulását? az érzelmek megtapasztalását, a beszédet és játékot? leginkább az emberekkel és környezetükkel való valós interakciókkal lehet segíteni.

        Nyilván a sok színes kép és hang felkelti kisgyermeke figyelmét, le is kötheti, ami nagy segítség a háztartást és gyermekét ellátó édesanya számára. Mégis azt ajánlom, hogy lehetőség szerint kerüljék a tv-t, próbálják inkább a mozgó-hangos, színes készségfejlesztő játékokat, amelyek szintén sokáig elfoglalják a babát.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-10 12:00:10; Megválaszolva: 2010. február 10., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: