• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Nem tudom pontosan, de legalább már fél éve, de lehet, hogy régebb óta alvászavarral küszködök. Majdnem minden nap álmodok és csak rémálmaim vannak, nem tudom normálisan kialudni magam, mert éjszaka is arra kelek fel, hogy valami rosszat álmodtam. Mi okozza ezt? (Biztosan a sok stressz, de ez már akkor is sok nekem! )  Mivel lehetne ezt megszüntetni, mit csináljak?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező!

        Létezik egy ún. "lidérces álom zavar" nevű pszichiátriai kórkép, melyre jellemző, hogy a páciens alvása során felébred, emlékszik félelmetes álmaira. Ez a betegség kapcsolódhat krónikus betegségekhez, okozhatja alkohol-gyógyszermegvonás, gyógyszermellékhatás, súlyos depresszió. Aktuális pszichés traumák hatására is kialakulhat. Amennyiben az álmok és az emiatti felébredés-következményes fáradtság jelentős problémát okoz (úgy gondolom Önnél  igen), akkor szükséges pszichiáter felkeresése.


        Kérdés: 2010-02-01 10:15:12; Megválaszolva: 2010. február 01., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció