• Alvászavar, depresszió és visszatérő álmok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Az a problémám, hogy éjszaka 11 és 12 óra felé alszok el pedik reggel fél 6 és 6 óra felé kelek. Egész nap ideges és feszült vagyok. A háziorvosom azt mondta, hogy ez depresszió lehet sokszor életkedvem sincs a sok baj miatt. Ő írt fel nekem Frontint. Talán annyival másabb ha szedem, hogy egy kicsit nagyobb a türelmem a családommal. Folyamatosan csak a problémák járnak a fejemben. Rengeteget fáj a fejem mert rossz a szemem, de nincs pénz a műtétre a biztosító meg kizárta a támogatást a kötvényemből. A hitelünk is nagyon megemelkedett. Ráadásul van egy visszatérő rossz álmom ami nem tudom mit jelent, de engem nagyon zavar. Olyan valakivel álmodok akivel nem is lenne szabad. Ez engem annyira zavar, hogy legszívesebben már le se feküdnék aludni. Pedig még én csak a huszas éveimet taposom. Várom mielőbbi válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező!

        Megterhelő életesemények (hitel, krónikus-fájdalmas betegség, egyéb nehézségek) hatására kialakulhat depresszió, szorongásos kórkép egyaránt. Az alvászavar, feszültség, levertség, ingerlékenység utalhat depresszióra, de nem zárnám ki szorongásos (rossz álom) betegség kialakulását sem. A Frontin önmagában nem megoldás. Antidepresszáns és szükség esetén együttes szorongáscsökkentő (pl.:Frontin is) gyógyszerek szedésére lenne szükség és pszichoterápiára. Keressen fel pszichiátriai szakrendelést (a vizsgálat és az ott folyó pszichoterápia is TB támogatott).


        Kérdés: 2010-02-01 10:19:48; Megválaszolva: 2010. február 01., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: