Északai vizelési inger

Tisztelt válaszadó! A férjem már több, mint 10éve szenved északai vizelési ingertől. Már többször volt urológusnál, de a vizsgálatok szerint semmi baja, nincsenek prosztata problémái.Egy éjszaka, akár 15-20-szor is kimegy a wc-re, van úgy, hogy 5 percenként pattan fel az ágyból.Sokszor csak áll a wc kagyló felett, de nem pisil, mert nincs mit ilyen gyakori járkálás mellett.Általában erőlteti és kipréseli magából azt az 1-2 cseppet, ami megnyugtatja.Állítása szerint vonzza őt a wc.Napközben nincsenek gondjai, ezért én úgy gondolom, hogy idegi alapon van neki mindez.Örökké rosszul alszik, de én is, mert ő egész éjszaka csak jön-megy. Mit kezdjünk ezzel a mániájával? Milyen gyógyszer segítene rajta? Talán valamilyen nyugtató? Válaszát előre is köszönöm! A feleség

Dr. Bessenyei Mónika válasza vizelési inger témában

Kedves Asszonyom!

Ha az urológián nem találtak eltérést, az megnyugtató, egyébként megjegyzem, hogy a prosztatproblémákon kívül egyéb urológiai ok is okoz ilyet, például húgyúti kövesség. Pszichés okok miatt is kialakulhat ilyen tünet, hogy kényszert érez a WC-re menéshez és a vizeléshez valaki. Érdemes lenne kikérni a tünetekről pszichológus vagy pszichiáter véleményét is.

Kérdés: 2010. január 14., 21:13 ;Megválaszolva: 2010. január 14., 21:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar