lehet-e teljes gyógyulás?

A 28 éves fiam boderline kórban szenved. 20éves koráig egy okos értelmes gyerek volt.Egy évig spanyolországban élt és onnan jött ezzel a betegséggel haza. Azóta töbször volt kórházba mert nincs betegség tudata és a gyógyszereitnem akarja szedni.Jelenleg inejekciót kap RISPERDÁL COSTRA legerősebbikét.Ha ezt nem kapná nem tudom mi lenne.Nagyon nehezen lehet vele komunikálni.Különböző mániái vannak, amit már nagyon neheztudom már tolerálni.Nem dolgozik és egyre nehezebben lehet bármire rávenni. mér csak úgy megy el az orvoshoz, vagy bárhová ha kocsival elviszem. Az állapota szerintem csak romlik.Barátai betegsége ótanincs az emberekkel csak pár percig beszélget és utánna otthagy mindenkit. A szobája elviselhetetlen bent cigarettázik és semmilyen kérésre nem hajlandó az erkélyre kimenni.Áz ágyát kitette az erkélyre és a szivacson a földön alszik. Az orvosa kérdésére mindig azt mondja, hogy mostmár fog menni dolgozni de ez addig tart mig ottvagyunk. Minden alkalommal elkisérem otthon vagy vele de hozzám is csak akkor szól hakell neki valami. A fülében állandóan szól a zene, másnem isérdekli. Azt szeretném megtudni, hogy van.e ebből kiút.  Köszönettel: NAGY JÓZSEFNÉ  aki mindent megtenne, hogy fia olyan legyen mint régen.

Dr. Csuth Ágnes válasza borderline személyiségzavar témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a borderline személyiségzavar kezelése összetett és nem egyszerű feladat. Előre nem lehet megjósolni, hogy mennyire lesz hatékony és hosszú távú a terápia eredménye. Egyrész alkalmaznak gyógyszeres kezelést, másrészt pedig többféle pszichoterápiás irányzat is javasolható. Lehetséges, hogy ismét kórházi kezelésre, bennfekvésre lenne szükség egy ideig, majd utána kellene folytatni tovább ambulánsan a terápiát. Kórházi körülmények között intenzívebben folytatható az egyéni pszichoterápia és csoportos üléseken is részt vehet a fia. Lehetséges, hogy gyógyszerváltás is indokolt lenne, de ebben csak az őt kezelő pszichiáter tud nyilatkozni.

Kérdés: 2009. december 09., 13:40; Megválaszolva: 2009. december 09., 13:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
A Borderline örökölhető?
megismerkedtem egy borderlines beteggel, szeretném kérdezni hogy lehet e kapcsolatom vele, és mire számítsak vele kapcsolatba és ha gyereket szeretne...
Borderline személyiség (szkizoid...
Abban szerettem volna tanácsot v segítséget kérni, h miképp tud vki segíteni egy fentebbi ember számára? Az öcsémről van szó (most 25 éves) ....
Borderline betegségben szenvedő...
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megtudni, hogy van-e jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol a lány Borderline tip. betegségben szenved. Van egy 30...
Borderline és felelősség
Tisztelt Doktor úr! Néhány éve diagnosztizálták nálam a borderline személyiségzavart. Persze nem igazán akartam elfogadni, évekig harcoltam...
Bordenline személyiség zavar +...
Tisztelt Dr. Úr! Több, mint húsz éve kezelnek ezen két betegség tüneteivel. Sajnos több suicid kísérlet van a hátam mögött. Rendszeres orvosi...