Testvérféltékenység?

Kedves Szakértő!
A kisfiam szeptember végén kezdte az ovit, szépen beilleszkedett az óvonők a mai napig dícsérik. Október 8-án megszületett a kistesó. Oviba azóta is szeret járni. A viselkedésével kapcsolatban pár dologra számítottunk pl a kiskádban fürdik, bemászik a kiságyba, szopizni akar de pár napja bekakil és elkezdte lefekvéskor rágni/szopni az ujjait. Nem tudom mit tegyek? Várom mielőbbi válaszát.
Szép napot: Lya

Dr. Gál András válasza testvérféltékenység témában

Kedves Lya!

Gyermeke reakciója természetes. Trónfosztottságában olyan bánásmódban szeretne részesülni, mint a kistestvére, ezért igyekszik hozzá hasonló viselkedéssel felhívni magára a figyelmet. Megértetni vele a korából adódóan még nem lehet, hogy nem szabad bekakilni, az ujját szopizni, viszont a "nagytestvéri" státuszára hivatkozva kérhetik a segítségét. Hozza ide a pelenkát, segítsen a fürdetésnél, az etetésnél stb. Igyekezzenek minél több dologba belevonni a kisfiút. Ez persze némi leleményességet kíván a szülők részéről, de ezzel nagyon sokkal lehet a gyermek jó közérzetéhez, egészséges pszichés fejlődéséhez hozzájárulni.

 Üdvözlettel: Kertész Tímea, pszichológus

Kérdés: 2009. október 29., 09:42 ;Megválaszolva: 2009. október 29., 09:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Testvérféltékenység
Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: Két kisfiam van, a nagyobbik 2, 5 éves, a kissebbik 8 hónapos. A nagyfiammal vannak a gondok...
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról