személyiségzavar

Tisztelt Bakos doktornő!

(többes személyiség válasz)

A múltkor kicsit elkapott a hév.Sok gondom közt az is a problémám hogy nem tudom hogyan mondjam el amit akarok, hogyan kérdezzek úgy hogy azt meg is értsék.Eddig nem is nagyon találtam megértésre ha igen akkor meg nem tudtak segíteni.Ezért köszönöm hogy önök vannak mindenki nevében is talán, mert nem sok ilyen lehetőség van.Tudja végeztek velem személyiségtesztet de nem tudom mi állt benne mert lezárt borítékban kellett átadnom azt a kezelőorvosomnak. Akkor sem voltam elégedett a kezeléssel ezért egy későbbi kórházi kezelés után minősítettek át skizofrénnek. Ma is rendszeres kezelésben részesülök, azonban az utóbbi idők stresszhatásai miatt ugy érzem az állapotom ismét romlik a betegség kezdeti szakaszához hasonlít.Igaz jelenleg nem vészes de mi lesz ha az lessz? Tapasztaltam már az intézmények vendégszeretetét! Biztos vagyok benne hogy van személyiségzavarom de nem tudom mit változtatna az ha kiderülne hogy pd függő paranoid vagy antiszociális? Talán a leginkább attól félek hogy kigyógyítanak a betegségemből mert akkor itt találnám magam a valóságban ami számomra maga a pokol. Az irtózatos félelem és szorongás poklában találnám magam amit még a tb sem nagyon támogat.és a vége mi lenne? Halál? Nem gondolja senki hogy nem véletlenül őrültem meg? Az életem és talán másokét védem vele! Persze meg akarok gyógyulni de nem úgy hogy egy doki eldönti nekem mi a jó, hogy mijen és mennyi gyógyszert vegyek be és mennyi ideig amikor a fizikai fájdalmaktól és a parkinzonos állapottól enni is alig tudok, hogy mikor mehetek wc-re, rágyújtani inni a dühömet kiadni, hogy eldönti mikor mehetek haza és mikor élhetek magánéletet! Partnerre van szükségem az orvosomban és nem valakire aki elégedetlen a fizetésével.Félek.Nagyon. Meg akarok gyógyulni de nem akarom hogy azt mondja egy doki ez menthetetlen és korlátoz a cselekvőképességemben törvény utján. Magánterápia? Szívesen tenném de..a tesztet azért megfontolom.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza többszörös személyiség témában

Tisztelt Levélíró!

Örülök, hogy valamivel többet árult el magáról, mert így a személyes tapasztalatai alapján jobban érthetőek a félelmei, aggályai. A személyiségvizsgálathoz hozzátenném, hogy még az Intézetben készült személyiségvizsgálat után is szokás, hogy vagy a vizsgálatot végző pszichológus, vagy a kezelőorvos a (kóros) személyiségvonásokról visszajelzést ad (akiben van önismereti igény, annak ez természetes szükséglete, bármilyen pszichiátriai betegségben szenved) .Ugyanakkor a pszichológiai vizsgálatok meg tudják erősíteni vagy éppen ki tudják zárni a szkizofréniát is!

A betegségek kialakulásához: egyezik a véleményünk abban, hogy a betegségek kialakulásában vannak okok, melyek részben tudatosak, részben tudattalanok, és ezek feltárására találták ki a pszichoterápiát. Ezért nevezzük ezt a kezelési formát oki terápiának (ellentétben a gyógyszeres kezeléssel, ami inkább tüneti terápia) A gyógyszeres kezelés ugyanakkor nem haszontalan dolog, de mivel elég erős(drasztikus) is lehet, ezért tapasztalhat mellékhatásokat. A gyógyszeres kezelésnél is arra törekszünk, hogy az életvitelt ne rontsa.

A gyógyulási cél meghatározásához: egyeztetni kell a páciens és közvetlen környezet elvárásait, az orvos ezek ismeretének hiányában általános normákat vesz csak figyelembe (az egyéb  szubjektív tényezők pedig jórészt egyénfüggők) . Az önként választott pszichoterápia előnye itt pl. az, hogy a terápiás célt mindig konszenzus alapján állítjuk fel;ha a beteget kihagynák belőle, nem is lenne megvalósítható a terápia.Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. szeptember 17., 13:39; Megválaszolva: 2009. szeptember 17., 13:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Többszörös személyiségek...
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a többszörös személyiségek betegségei, melyek a különböző diagnosztikai eszközökkel...
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek
Antidepresszáns okozta hízás