pszichiátria

Tisztlet Doktornő.

A következő diagnózisok lettek megállapítva a pszichiátrián: Dysthimia, Agorafóbia, Kevert szonongásos és depressziós zavar.

Status: agorafóbia, insomnia, dysthimia, anxietas

Nagy a baj? Tudna írni néhány gondolatot ezekről a beteségekről?

Köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza agórafóbia témában

Tisztelt Levélíró!

Röviden akkor arról, hogy mit takarnak ezek a diagnózisok.

1. disztímia: tartós, enyhe depressziós hangulatzavar

2. agorafóbia: tömeg iszony (pl. vásárláskor, közlekedéskor jelentkezhetnek szorongásos rosszullétek)

3. kevert szorongásos és depressziós zavar: lényegében lefedi az előző kettő problémát (ahogy a neve is mutatja) , vagyis nem külön kezelendő.Összességében nem tartoznak a súlyos pszichés betegségek közé, emiatt a gyógyszeren túl a pszichoterápiák is sokat segíthetnek.

Remélem a magyarázatok segítik Önt abban, hogy ezeket a problémákat jobban magáénak érezze, hiszen a gyógyuláshoz ehhez is szükség van.Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. szeptember 09., 19:31; Megválaszolva: 2009. szeptember 09., 19:31

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Agorafóbia
Üdvözlöm! Emese vagyok Debrecenből, 32 éves. 17 éve küszködöm agorafóbiával. Voltak kisebb szakaszok amikor egész jól voltam, igaz - gyógyszerek...
Agorafóbia.. terhesen?
Üdvözletem.. 32 éves vagyok, Debrecenben élek. 17 éve, azaz 15 éves koromtól gyógyszerek segítségével tudok csak elfogadható életet élni. Pár...
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?