Mi lehet a betegség oka?

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

 

A következő problémával fordulok önökhöz?

A párom 28 éves nő, tanárként dolgozik mellette meg a második főiskoláját végzi. Tavaly áprilisban vizsgaidőszak után elkezdett kondi terembe járni, egy kis feszültség levezetés. Na de nem sült el jól a dolog, az első nap délután megszédült és úgy érezte, hogy balra húz a feje. Megszédült, rosszul lett, tompaságot érzett, azóta nem 100 %-os, hol jobb, hol rosszabb. Idén januárig egy kicsit jobb volt. De januárban meg  vizsgaidőszak, sok tanulás, vizsgák, munkahelyén nagy hajtás, sok stressz, feszültség, és jött még egy rosszullét és azóta bővültek a rosszullétek.

 

 

Következő érzései vannak most már elég régóta:

 

Szédülés, egyensúly és koordinációs zavar, gyengeség, gyakori kézizzadás, szívdobogás, szem fáradékonyság, légszomj, halálérzés, ájulásérzés, önkontroll elvesztésének érzése, fáradtság érzés, gyengeség, kialvatlanság érzés (bármennyit alszik) . Rossz hangulat is hol van, hol nincs, de, ha van, akkor minden fekete, úgy érzi semminek nincs értelme, még élni se, ilyenkor közömbösség érzés minden iránt. Szorongás, félelem, fülzúgás, szemromlás, fejfájás, életkedv hiány, ami ijesztő számára, idegesség érzet ok nélkül, mikor rosszul van, akkor sokszor ásítozik, mintha nem lenne oxigén. Sajgott a füle is tavaly. A betegsége óta testsúlygyarapodás.

 

 

Következő orvosi vizsgálatokon vett részt:

 

Fül-orr-gégészeten, hallásvizsgálat. Ott azt mondták, hogy lehet fülkürt hurut. Melegítette a fülét azóta, nem sajog.

Arcüreg röntgen? negatív lelet.

Volt neurológián, ott azt mondták, hogy nem neurológiai probléma.

Kardiológián többször is volt? Szívultrahang - ott azt mondták neki, hogy a bal kamra kimeneti izom meg van vastagodva és erősebb a vér kiáramlás. Magas pulzus (100-105) , normál vagy alacsony vérnyomás, ami volt, hogy kiugrott és felment. Kapott vérnyomáscsökkentőt a magas pulzus miatt, a pulzusnak jót tett, de az túl levitte a vérnyomását és attól még rosszabbul volt, 3 hónapi szedés után abba hagyta.

Pajzsmirigy vizsgálat a vérben, rendben volt.

Nyaki ultrahang rendben.

MR vizsgálat? kisagyat és középfület néztek? negatív lelet.

EKG? magas pulzus, amúgy rendben volt. 24 órás EKG és vérnyomásmérő is volt rajta.

Koleszterin és cukor picit magas, de határértéken belül.

Szemészet? sok vizsgálat? üvegtesti homályok a szemben, a többi negatív lelet. Szemüveg lencsét cserélnie kellett egy kicsit nagyobbra.

Nőgyógyászat? 9 éve fogamzásgátlót szed.

 

A segítségüket szeretném kérni. Nagy az elkeseredettség részünkről, mert nem tudjuk, hogy hova forduljunk még. Mi lehet ez a betegség? Mi lehet a betegség oka? Mitől lehet ez az állandó szédülés és rosszullét? Tudnának segíteni, tanácsot adni, hogy mégis hova forduljunk, milyen vizsgálatra menjünk?

 

Válaszukat előre is köszönöm a magam és a barátnőm nevében is.

 

Köszönettel és Tisztelettel: L. Levente

Dr. Csuth Ágnes válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Nem láttam a vizsgálatok eredménye között a pszichiátriai vizsgálatot. A panaszok diverzek, és a pánik szindróma tünetegyüttesébe is beleillenek. Amennyiben ez a diagnózis igazolódik, gyógyszeresen és nem-gyógyszeres terápiával kiválóan kezelhető, és szükségtelenné válik a további kivizsgálás.

Keressenek fel egy pszichiátert, ha nem igazolódik a pánikbetegség, akkor más irányban kell tovább vizsgálódni.

Kérem, tájékoztassanak az eredményekről, és ha más irányba kell vizsgálódni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 06., 15:13 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 15:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg...
Szorongás a szorongástól?