Depresszió, vagy más is?

2000-ben elveszítettem az épesapámat, aki születésem óta a számomra legtöbbet jelentő ember volt. Szívinfarktust kaptam halálakor, majd azóta is kemény depresszióban szenvedek. Apumról nem tudok beszélni, sőt, azt sem bírom elviselni, ha mások emlegetik őt. Kemény gyógyszerekkel tömtek, (3x2 Rivotril. 3x2 Xanax, Dormicum 15, Cymbalta, ám ezek semmit nem segítettek. Depresszióm súlyosbodott, nem mertem emberek közé menni, nem tudtam ellátni gyerekeim, és magam sem. Öngyilkosságba menekültem, mert felesleges nyűgnek, tehernek éreztem magam. Sajnos megmentettek, de ahogy eszméletlen, tehetelen testem rángatták, megsérült a gerincem. Az óriási mennyiségben bevett gyógyszerek valami agyi károsodást okozhattak. Napokig nem tudtam a külvilágról, a mai napig is amnéziával, teljes agyi leblokkolásokkal küzködök. 5 hét pszichiátriai kezelés után hazakértem magam a kórházból, mert fájós gerincemmel nehezen tudtam alkalmazkodni a többi beteghez, és a kórház rendjéhez. Depresszióm enyhén talán javult, jelenleg napi 1 Cipralex 10 mg-, és este egy Lendormin minden gyógyszerem.
Terápiákra nem javuló gerincem miatt nem tudok járni, itthon, önképzéssel próbálom gyógyítani magam. Van erre esély, vagy isméteelt visszaeséstől kell félnem?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió, öngyilkosság témában

Tisztelt Levélíró!

Története tanulságos több szempontból is, vagyis hogy egy lelki megrázkódtatás akár fizikai betegséghez vezethet (szívinfarktus) , ha nem sikerül időben kilábalni a depresszióból, akár öngyilkossághoz is vezethet, ill. hogy az öngyilkossági kísérletek így vagy úgy vezethetnek maradandó fizikai károsodáshoz! És még a családi kihatásokról nem is beszéltünk! A történtek átgondolása és a jelenlegi helyzet értékelése egy új életforma kialakításához vezet, de szükséges hozzá a gondolkodás átalakítása is. A "visszaesés" fogalma tág, pontosan nem írja le, hogy mit ért ez alatt. Csak az elért javulás és jelen pszichés állapot alapján lehet viszonyítani. Mindenesetre én azt tanácsolnám, hogy a visszaesést, amin esetleg romló kedélyállapotot ért ne úgy kezelje, hogy Öntől függetlenül lepi meg, hanem igenis lehet ellene tenni, méghozzá a történtek, veszteségek újragondolásával, a személyes felelősség vállalásával, új életstratégia kialakításával! Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. augusztus 09., 12:10; Megválaszolva: 2009. augusztus 09., 12:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Depresszió
Tisztelt doktornő, doktor úr! Bipoláris affektív zavaral küzdök 6 éve, gátolt öngyilkossági gondolataim vannak. Márciusba voltam kórházba, suicid...
Depresszió vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesapám több mint három éve (valószínűleg rejtve előbb jelen volt) küzd egyre súlyosabb depresszióval. Kezdetben...