Generalizált szorongás+dohányzás leszokás:S

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

6éve vagyok pánikbeteg és generalizált szorngással társul.Gyógyszert nem szedek csak alkalmilag xanaxot.Nem régiben volt egy kis gond a gyomrommal, állítolag Helicobacter, nem tudtam enni sem.....de cigizni sem......aztán meg az erös antibiotikumoktol szintén nem tudtam enni, és cigizni sem.......NOs eltelt így egy hét már hogy nem gyujtottam rá..... Az étvágyam kezd lassan visszatérni.....és lassan úgy érzem rá is gyújtanék....:S:S.....de nem akarok....

Viszont a kérdésem az lenne, hogy egy pánikos, szorongásos emberkének komolyabb elvonási tünetei lehetnek ugye? Mert nekem van rendesen:szédülés, gyengeségérzés, hányinger, hasfájás.

MIért nehezebb számunkra a leszokás?

Az biztos hogy nem adom fel, 8éve dohányzom.....de már régóta le akarok szokni róla....csak mindig ettöl féltem eezektöl a tünetektöl.......de már nem fordulok vissza.....jöjjön aminek jönnie kell......

Köszönöm válaszát!

Andrea!

Dr. Plósz János válasza pánikbetegség témában

Kedves Andrea!

Az elvonási tünetek lehetnek fizikális és lelki vonatkozásúak, és ez az ön esetében összeadódhat (tekintve hogy a fenti szorongásos betegségekkel küzd) . A szorongás okozta tünetek kezelhetők,  úgy tűnik, hogy Ön ezekkel is szembe tud (ott) szállni segítség nélkül (hiszen nem szed gyógyszert folyamatosan) . További kitartást kívánok, dr. Bakos Cinnia Dóra Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. augusztus 06., 21:29 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 21:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg...
Szorongás a szorongástól?