leszokni a dohányzásról

T. WEBBETEG!

Édesanyám régóta próbál leszokni a dohányzásról. A nikotinpótlók nem segitettek, a Champix sem, fülakupunktúrás nincs a közelben /úgy hallottam, az is hatásos/, a biorezonanciás módszer is csődöt mondott.Olvastam, hogy a Wellbutrin+nikotinpótlók eredményesek lehetnek, de a helyi pszichiáter nem irta fel a gyógyszert, mert fél a mellékhatásaitól /epilepsziás rohamot okozhat/, márpedig antidepresszánst (úgy tudom) csak pszichiáter irhat fel, háziorvos nem.Legutóbb a kudzu -gyökér készitményről olvastam jókat /alkohol-, és dohányfüggőség ellen/, de nem szeretnék pénzt kidobni rá, ha nem ér semmit.Erről a készitményről hallottak-e, mi róla a véleményük?

Dr. Csuth Ágnes válasza leszokás a dohányzásról témában

Tisztelt Levélíró!

Sokféle dohányzásról való leszokást segítő szer/módszer van, amik általában a nikotin éhséget csökkentik ill. az elvonási tüneteket mérséklik. A kudzu is egy ezek közül. A "leszokás" történethez lenne néhány megjegyzésem: Vajon miért nem az édesanyja ír a saját érdekében levelet? Vajon miért a maga költsége lenne a terápia? Ugyanis ez számomra megkérdőjelezi az édesanyja leszokási elszántságát! És ha a fentebbi módszerek csődöt mondtak, az annak is betudható, hogy az édesanyja nem (csak) fizikailag, de bizony lelkileg függő (alkat) . És ezt csak pszichoterápiával lehet módosítani (ezen a Wellbutrin sem segít, hacsak nem depressziós az édesanyja! )  Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. augusztus 08., 17:35 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 17:35
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség