15 éve pánikbeteg

Sajnos 15 éve pánikbeteg vagyok. Ezalatt az idő alatt rengetegszer volt gyógyszerváltásom, az állapotom mindíg csak ideiglenesen javult (max 2 évig voltam viszonylag tünetmentes) . Most ott tartok, hogy nem tudok elhelyezkedni munkahelyre, mert ha megmondom mi a bajom fel sem vesznek, ha nem mondom meg a munkahelyen okoz problémát. Tanácstalan vagyok jövedelmem nincs, a gyógyszerem is nehezen tudom kiváltani. Mit tehetek ilyen esetben?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Tisztelt Kérdező!

A pánikbetegek kb. 25%-nál sajnos elképzelhető, hogy gyógyszer mellett sem tünetmentesek. Ez befolyásolja a munkavállalást, teherbírást. Ilyen esetben orvosszakértői bizottság elé kell menni, hogy a munkaképesség csökkenést elbírálják (más szóval leszázalékolást kell kezdeményezni) . A százalék függvényében kiderül az Ön rehabilitálhatósága, vagyis milyen (rehabilitációs) munkakör javasolt. Addigis munkanélküliként regisztrálni kell, esetleg közhasznú munkát kaphat.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 15:00; Megválaszolva: 2009. július 22., 15:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?