Még mindig pánik

Tisztelt Bakos Cinnia Dóra! Köszönöm válaszát. Azt kérdezte, mi volt a problémám a Cipralex és a Xanax tablettákkal? Fogalmam sincs melyik okozta, de közel két éves szedésük alatt híztam 13 kilót, és kerek két dioptriát romlott a látásom. Úgy tűnik valóban a gyógyszerek okozhatták, mert február óta nem szedem őket, és eddig semmilyen módon nem sikerült fogynom, azóta pedig minden erőfeszítés nélkül fokozatosan lementek rólam a plusz kilók. A látásomromlás március óta megállt, azóta nem kellett dioptriát emelni. Azt írta lehet csoportos vagy akár egyéni terápiát keresni. Lehet, hogy naiv a kérdés, de szeretném tudni merre induljak? Nagykátán lakom, Pest sincs tőlünk messze. Az érdekelne még, hogy az ilyen kezelések kizárólag magánrendeléseken elérhetőek, vagy létezik SZTK alapon is. Ha igen, hol találok ilyet? Válaszát előre is köszönöm! Katrina

WEBBeteg szakértő válasza pszichoterápia témában

Kedves Katrina! Köszönöm a gyógyszerekről való visszajelzést. A pszichoterápiára térve: Nagykátán van pszichiátriai gondozó, ha jól tudom. Ezen belül netán pszichológus is, aki informálhatná Önt a helyi lehetőségekről. Kórházi osztályok is indíthatnak ilyen csoportot (Debrecenben működött ilyen), illetve magánrendelés keretében leginkább pszichológusok foglalkoznak ezzel (mármint csoportokkal). A helyi viszonyokat a fent jelzett helyen, újsághirdetés, valamint internet útján, derítheti fel. (u.ez vonatkozik Bp-re is)  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 22.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Gyógyító vizualizáció megteremtése
Üdvözlöm tisztelt Doktornő! Bechterew-kóros vagyok már 12 éve. 11 éve biológiai terápiát kapok gyógyszerekkel kiegészítve, de sajnos egyre hatástalanabbak....
Borderline személyiségzavar és terápia
Tisztelt Doktornő! A húgom problémájával fordulok Önhöz, akinél borderline személyiségzavart diagnosztizáltak nemrég, és egy alapítványhoz irányították,...
Orvost keresek
Tisztelt Címzett! Miskolcon keresek megbízható szaktudással rendelkező pszichiáter szakorvost magánrendeléssel. Lehetőség szerint olyat aki rendelkezik...
Még mindig pánik!
Tisztelt Dr. Csuth Ágnes!Köszönöm gyors válaszát tegnapi kérdésemre. Tanácsára felkerestem a helyi ideggondozóban a kezelőorvosom, akitől azt az utasítást...
Pszichológia
Az lenne a kérdésem foglalkoznak e itt terápiaszerűen online pszichológiai tanácsadással. Nekem ugyanis nincs lehetőségem felkeresni egyet tekintve, hogy a...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?