Sürgős serdülőkori probléma

Kedves Doktornő/Doktorúr!
A problémám serdülő kori (17) gyermekem szobájában néhány olyan dolgot találtam, amelyet titkol (pálinkás üveg, cigarettás doboz, óvszer) . Hirtelen haragú, konzervatív személy vagyok. Mit tanácsolna, mi a teendő ebben az esetben?

köszönettel Marika

WEBBeteg szakértő válasza serdülőkor témában

Kedves levélíró!

Valószinű, azért titkolózik a serdülő, mert ön olyan, amilyennek leirta, és emiatt a gyerek nem mer önnel megbeszélni semmit.

Azt gondolom, ha már eljutott a legnehezebb lépésig az önvizsgálatban, és belátja, hogy az ön természetéből fakad a gát, akkor esetleg ezen tudna is változtatni. Talán önnek se jó, hogy prüd és konzervativ, mert egy sor örömtől és élménytől elzárja, elzárta magát.

És akkor leülhetnének beszélgetni egymással. Talán itt az idő a változtatásra.

Nem számonkérően, hanem megértően, segitően...Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 21., 12:07; Megválaszolva: 2009. július 21., 12:07
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Érdeklődés egy betegséggel...
Scippa szedése súlyos depresszióra
Kényszerek
Pánikrohamok
Diagnózissal kapcsolatos kérdés