Szociális fóbia!

Tisztelt Dr.Nő/Úr! Mi az ellenszere a betegségemnek? 7 éve küzdök vele. 4 éve cipralex-t szedek. Van amikor egészen jol érzem magam, felszabadultan kommunikálok bárkivel. De néha előjönnek újra a tünetek. 28 éves vagyok. Nem tudok teljes életet élni. Mert amikor rámtör, elvörösödök, zavarba jövök még egy macskától is és elbujnék a világ elöl. Az orvosom szerint a gyogyszer csak mankó. Ezt hallgatom már évek óta. Mégsem kapok mást, mint egy újabb receptet.Segitsenek kérem!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szociális fóbia témában

Kedves Levélíró!

Sajnos nem írja le, hogy mi is a betegségének a neve, így nehéz megmondani az "ellenszert". Ugyanis Cipralexet legalább ötféle betegségben szoktunk adni...így csak próbálom kitalálni a mondatok, utalások "mint mankók" alapján! Ha netán szociális fóbia a probléma összefoglaló neve, a gyógyszer valóban csak mankó, elengedhetetlen a pszichoterápiás (kognitív -viselékedésterápia) kiegészítés (főként magánúton érhető el) . Az irány tehát adott, önnek kell rajta végigbotorkálni. Sok sikert.

(ha netán nem jól raktam össze a sorait, akkor írja le részletesebben a tüneteket) Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 08:49; Megválaszolva: 2009. július 22., 08:49
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?