Kínos Kérdés....

Egy nagyon kínos kérdéssel fordulok önhöz.

A problémám a következő:

Nagyon sokszor, sőt szinte napi rendszerességgel járok 47 éves édesanyámhoz.És már jó ideje észrevettem rajta valami nagyon furcsát. Miközben nézi a tvt, vagy csak pihen az ágyon, a nadrágjában turkál és útána pedíg megszagolja az ujját. Ami engem nagy undorral tölt el.. A keze vagy elől vagy hátul van, de utána mindíg megszagolja.Persze próbálja ugy csinálni hogy ne vegyem észre de sajnos mindíg meglátom, de ő ezt nem veszi észre.. Mit csináljak? Szólni nem merek neki, mert nem tudom hogy reagálna rá..És vajon miért csinálja ezt? Kérem segítsen..

Előrre is köszönöm a válaszát..

WEBBeteg szakértő válasza kínos témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne a háziorvosnak elmondania ezt, ő talán jobban ismeri az édesanyját, az esetleges betegségeit, és talán fog tudni segíteni.

Amit lát, az egy tünet, aminek az okát kellene kideriteni.

Nem szégyen ez, ahogy ön irja, kinos, de  akár meg is kérdezhetné, egy alkalmas pillanatban, talán hálás is lenne önnek ezért, a kezdeti szégyenkezés és zavar után.

De ha nem akarja megtenni ezt, mert nagyon kinosnak érzi, a háziorvos  tapintatosan megteheti ezt ön helyett.

Csinálhatja az édesanyja unalomból is, vagy kényszerességből, de ha egyéb tünetek is fellelhetők az orvosi vizsgálatkor, akkor ez a tünet utalhat más betegségre is.

Minden jobb annál, mintha leselkedik, szégyenkezik és ezáltal az esetleges orvosi segítség lehetősége elmarad.

Győzze le szégyenkezését és lépjen.Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 11:13 ;Megválaszolva: 2009. július 17., 11:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség