A mai modern gyógyszerek is károsak lehetnek az esetemben?

 

 

Tisztelt Pszichiáter Úr/Hölgy!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy válaszoljon a kérdésemre.

Pár hete mentem férjhez.

1997. szeptember óta pszichiátriai gyógyszereket szedek.

 

A lakóvárosom ambuláns pszichiátriáján más módszereket javasoltak, és még olyat is mondtak, hogy 36-40 év között felléphet trombózis az orális antikoncipiensek szedésének mellékhatásaként..

 

Rivotril 2mg-os Tabletta: 1/2 -1/4-1 1/2

Timonil Retard 300 Tabletta R: 1, E: 2

Ketilept Filmtabletta 75 mg (3 db 25 mg-os)

 

A diagnózisom: Érzelmileg labilis személyiségzavar F6030

 

A Ketileptet alvásra szedem. 2 éve megszabadultam, az öngyilkossági kényszergondolatoktól, hit által. Egy ideig nem is szedtem antipszichotikumot. (Utolsó előtti zárójelentésemben nem is szerepel.)

Köszönöm megtisztelő válaszát: Pásztorné Barna Beáta

(Elnézést a formátumért, így adja ki az előre Wordben lementett levelem.)

Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek észlelhetők

A férjemnek és nekem is ez felelne meg. Még soha nem szedtem fogamzásgátlót, sőt első kapcsolatom. Kiegyensúlyozottnak mondhatom magam, az alvászavaraim is megszűntek.

Az érzelmi terhelhetőségem min. 10x-ére nőtt.

Jelenleg a következő gyógyszereket szedem.:

Különböző véleményeket hallottam arról, hogy ilyen gyógyszerek mellett javasolt-e orális antikoncipiens szedése. A nőgyógyászom szakvéleményt kért a kórházi gyógyszeres kezelőorvosomtól, aki egyben a terapeutám is, ő javasolta írásban is a nőgyógyásznak, ennek a felírását. Mivel egyenlőre terhesség nem javasolt.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Beáta!

A levélben kérdés (kérdőjel) nem jelent meg, így inkább részemről merülnek fel kérdések, amik továbbvihetik Önt a döntésben. A következő kérdések merülnek fel:

1. mivel magyarázta pszichiátere, hogy nem javasolt terhessség? és meddig?

 2.  az önök elképzelésével egybevág-e ez a döntés (vagyis el tudják-e fogadni a fogamzásgátlás szükségességét)?

3. ha a fogamzásgátlás kívánatos, akkor miért nem gondolkodnak egyéb módszereken (pl. amiknek semmi köze a gyógyszerszedéshez)? (a nőgyógyász tájékoztathatná önöket)

Ugyanis  a gyógyszerei közül  a Timonil az, ami terhesség és fogamzásgátlás szempontjából egyaránt probléma lehet. Ha egyszer a cél mégis a gyermekvállalás, kérdés, hogy a pszichiátriai gyógyszeres terápiában mikor várható változás, redukció (vagyis az ön állapota mikor engedi ezt) , ezt tisztázni kell majd pszichiáterével Szóval jól meghatározott célok, tervek kellenek, amikhez minden terápiát igazítani érdemes.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:42; Megválaszolva: 2009. július 17., 09:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy április legeleje óta gyomorpanaszaim vannak. Kezdetben csak, fura rossz érzés volt, “mocorgott”...
Szorongás vagy betegség
Tisztelt Doktornő! 45 éves pedagógus vagyok. Sajnos mindig is hajlamos voltam a pánikolásra, de mindig kordában tudtam tartani. Csaknem 3 éve van...
Szerotonin szint extrém magas
Üdvözlöm! Már több mint egy éve kezdődött ez az állapot, eleinte ingadozó volt, mára viszont mindennapossá vált. Voltam vérvételen és...
Diagnózis felülbírálat
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja családi konfliktushelyzet keretében öngyilkossággal fenyegetőztem, s teátrálisan fejbe vertem magam egy kővel....