A mai modern gyógyszerek is károsak lehetnek az esetemben?

 

 

Tisztelt Pszichiáter Úr/Hölgy!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy válaszoljon a kérdésemre.

Pár hete mentem férjhez.

1997. szeptember óta pszichiátriai gyógyszereket szedek.

 

A lakóvárosom ambuláns pszichiátriáján más módszereket javasoltak, és még olyat is mondtak, hogy 36-40 év között felléphet trombózis az orális antikoncipiensek szedésének mellékhatásaként..

 

Rivotril 2mg-os Tabletta: 1/2 -1/4-1 1/2

Timonil Retard 300 Tabletta R: 1, E: 2

Ketilept Filmtabletta 75 mg (3 db 25 mg-os)

 

A diagnózisom: Érzelmileg labilis személyiségzavar F6030

 

A Ketileptet alvásra szedem. 2 éve megszabadultam, az öngyilkossági kényszergondolatoktól, hit által. Egy ideig nem is szedtem antipszichotikumot. (Utolsó előtti zárójelentésemben nem is szerepel.)

Köszönöm megtisztelő válaszát: Pásztorné Barna Beáta

(Elnézést a formátumért, így adja ki az előre Wordben lementett levelem.)

Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek észlelhetők

A férjemnek és nekem is ez felelne meg. Még soha nem szedtem fogamzásgátlót, sőt első kapcsolatom. Kiegyensúlyozottnak mondhatom magam, az alvászavaraim is megszűntek.

Az érzelmi terhelhetőségem min. 10x-ére nőtt.

Jelenleg a következő gyógyszereket szedem.:

Különböző véleményeket hallottam arról, hogy ilyen gyógyszerek mellett javasolt-e orális antikoncipiens szedése. A nőgyógyászom szakvéleményt kért a kórházi gyógyszeres kezelőorvosomtól, aki egyben a terapeutám is, ő javasolta írásban is a nőgyógyásznak, ennek a felírását. Mivel egyenlőre terhesség nem javasolt.

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Beáta!

A levélben kérdés (kérdőjel) nem jelent meg, így inkább részemről merülnek fel kérdések, amik továbbvihetik Önt a döntésben. A következő kérdések merülnek fel:

1. mivel magyarázta pszichiátere, hogy nem javasolt terhessség? és meddig?

 2.  az önök elképzelésével egybevág-e ez a döntés (vagyis el tudják-e fogadni a fogamzásgátlás szükségességét)?

3. ha a fogamzásgátlás kívánatos, akkor miért nem gondolkodnak egyéb módszereken (pl. amiknek semmi köze a gyógyszerszedéshez)? (a nőgyógyász tájékoztathatná önöket)

Ugyanis  a gyógyszerei közül  a Timonil az, ami terhesség és fogamzásgátlás szempontjából egyaránt probléma lehet. Ha egyszer a cél mégis a gyermekvállalás, kérdés, hogy a pszichiátriai gyógyszeres terápiában mikor várható változás, redukció (vagyis az ön állapota mikor engedi ezt) , ezt tisztázni kell majd pszichiáterével Szóval jól meghatározott célok, tervek kellenek, amikhez minden terápiát igazítani érdemes.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:42 ;Megválaszolva: 2009. július 17., 09:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Bipoláris depresszió és terhesség
Bipoláris depresszióval diagnoztizáltak, jelenleg Seroquelt szedek 75 mg-t naponta, babát szeretnénk a párommal. Azt szeretném kérdezni, hogyha...
Clonazepám
Tisztelt Doktorúr/nő! 17 hetes terhes vagyok, 4 évvel ezelőtt fél évig pánikbetegségre Rivotril tablettát szedtem, azóta nem volt semmi bajom, de...
Tisztelt Farkas Ágnes Doktornö!
Sajnos nem gépeltem el, kleptomániás.ez esetben a válasza?
Depressziós vagyok? Nem tudok...
Tisztelt Dr.nő! Szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni magátol maguktól! Nem is tudom, hogy hol kezdjem a problémámat, mert valójában azt...
Szegycsont mögötti fájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktorúr, 2éve tapasztaltam először, hogy néha néha ájulás szerü érzésem van, nagyon nyom a mellkasom, a szegcsont körül...