Felejtés

Tisztelt Doktornő      Hamar  felejtek,   személyeket,   tárgyakat,   felismerem,   de  sokszor  nem  jút  eszembe  a  nevük,   nehezen  tudok  megjegyezni  dolgokat  és  hamar  elfelejtem. 52-éves          Tisztelettel  Jószef

WEBBeteg szakértő válasza felejtés témában

Kedves József!

Ha a kérdés az lenne, mit tegyen? Akkor a válasz: a feledékenység kivizsgálásával fordulhat pszichiátriai vagy neurológiai szakrendeléshez; a döntésben háziorvosa is segíthet, ill. az ideggyógyászatra beutaló is szükséges.

 

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kedves József!

A panaszai hátterében több dolog is állhat. A memóriafunkcióért felelős agyterület valamilyen ok miatti károsodása pl. agyi keringészavar, daganat, a kora miatt felvetődik kezdődő elbutulásos betegség (demencia) lehetősége is, de állhatnak a háttérben pszichés tényezők is pl. hangulatzavar, szorongás. Mindenképpen ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék, ahol az Ön részletesebb kikérdezésével, a vizsgálatával a megfelelő vizsgálatokra irányíthatják.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 20., 09:17 ;Megválaszolva: 2009. július 20., 09:17
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség