• Nem alszik-háziorvosunk altatót ajánlott.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr. nagyon hálás vagyok az eddig feltett kérdéseim megválaszolásáért,köszönöm. Kisfiam 13 hónapos.Hét hónapja egyetlen éjszakát sem aludt át. van ugy,hogy 2-3 óránként,de az utóbbi napokban fél oránként sírt fel éjjel. A gyermek egészséges,minden allergiavizsgálat negativ.már minden lehetséges módszert kiprobáltunk,mindent.mégsem alszik. Harmonikus,boldog környezetben nevelkedik,napközben kiegyensulyozott,vidám kisfiu,viszont éjjel..felsír,mintha rosszat álmodna.Foga eddig 6 bujt ki,igaz,mindegyikkel nagyon megszenvedett.Probáltam már homeopátiát,nyugató teakeveréket,de semmi sem használt. Lassan teljesen kimerülünk az édesapjával mindketten. Mit tehetünk még?köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Anyuka!


        A gyerek nem alvásának mindig oka van, ezzel nem árultam el újat.
        Különösen a nagyon inger-gazdag nappali élet okozhat olyat, hogy túlfárad, nappali élményeit álomfantáziákban éli újra és reagálja le, éli újra.Ettől aztán gyakran fel is ébredhet, alvása felszínessé,nyugtalanná válhat.
        Pontos, állandó időben érdemes lefektetni, minél kevesebb ceremóniával, de azért legyen néhány állandó ritus, amellyel lenyugszik és rákészül arra, hogy a pihenés időszaka közeledik.
        Késő délután már ne játszanak túlzottan intenzív játékokat, különösen ne újakat, amelyek beindítják a fantázáját.
        Érdemes a fürdővízbe levendulaolajat csepegtetni, (lehet kapni ilyen tartalmú babafürdetőt is), nagyon jó hatású a citromfű tea is,ez utóbbi finoman ízesítve jó élmény is, emellett pihentet, relaxál.
        Ha nem oldódik a probléma, kérjen lehetőséget gyermekszakpszichológustól egy részletes, ok-feltáró konzultációra.

        Üdvözlettel:

        Kazimir Ágnes gyermekpszichológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-07 15:55:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés