Mellkasi szúrás

jónapot.
17éves vagyok 4éve dohányzom és 4rokonom meghalt tüdőrákba.tudom h csak 20-30év dohányzás után alakul ki és nincsenek jellegzetes tünetei úgyhogy fogalmam sincs mi lehet a bajom.már több mint féléve nagyonsokszor érzek szúrást a mellkasomba de olyankor annyirafáj h megszólalni nemtudok.ha egy ideig kisebbeket lélegzem általában párperc alatt elmúlik.ha ideges vagyok vagy hátonfekszem szinte mindig előjön.mareggel is arra keltem h fáj.háton feküdtem.megfordultam oldalra és sokkalroszabb lett.felültem és pár másodperc alatt elmúlt.tudom h szólom kéne a szüleimnek de anyám orvos és annyira hozzászokott már a betegekhez h neki már csak az igazán beteg aki haldoklik.meg migrénem is van kiskorom óta és legutóbb két hétig nem múlt el.egésznap a sötétben feküdtem és könyörögtem anyámnak h lékelje meg a fejemet v vmit csináljon mert már nembírom.amikor elmúlt elmentünk mr-re de persze semmit nem találtak.volt már koponya ct-m is évekkel ezelőtt de azon se volt semmi.tudtam h nemlesz.az egész csak arra jó h anyámékat halálra ijessze ésezt mégegyszer nemakarom megtenni velük.kérem segítsenek ha van vmi ötletük h milehet a bajom vagy mittehetnék ellene.
köszönöm. (:

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A mellkasi szorítás nem feltétlenül áll összefüggésben valamilyen légúti megbetegedéssel.  A dohányzás hatásáról nekem is hasonló a véleményem, de én azért javasolnám, hogy 4 évi dohányzást követően abba kéne hagyni, mert semmi jót nem vált ki, csakis gondot. Mostani panaszait inkább feszültséggel magyaráznám, jót tenne a mozgás, sportolás és a migrén további kivizsgálása. Én javasolnám, hogy édesanyjával is beszélje meg panaszait, mert talán ő sokkal többet tudna segíteni Önnek mint én egy pár mondatban.

Maga a mellkasi fájdalom ilyen korban nem nagyon magyarázható betegséggel, csak ha egy légmell keletkezik, az pedig nem hagyná békén pár perc után, tehát ez valószinű kizárható. A többi lehet, hogy pszichés eredetű és megint visszatérnék a dohányzásra. Abba kell hagyni, minél előbb, mert sohasem késő, és semmire sem jó.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:39; Megválaszolva: 2009. július 17., 09:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
kell-e újabb vizsgálat?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja állandó nyomást, szúrást érzek mellkasomban és néha fáj a bal karom. háziorvosom EKG vizsgálat után...
Szívből jövő fájdalom
Kedves Doktornő! Ezen a honlapon találtam egy két évvel ezelőtti kérdést a pszichológiai bejegyzéseknél (Attilától) . Valószínűleg ugyan...
Miért van?
Jónapot! Napok óta fáj a hasam és a melkhasom időnként beszúr. Nagyon félek mert nem tudom hogy lesz -e következménye. Több kivzsgáláson is...
Szív vagy ideg?

Dr. Bene Orsolya részére!

Tisztelt doktornő!

A közelmúltban majdnem részese lettem egy súlyos autóbalesetnek, nem az én...

Pánikbeteg lennék?

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az lenne a kérdésem, hogy már nem elöször fáj a szívem tájékán hirtelen elönt a melegség és gyorsan ver a szíve....