Váltás

T. Doktor Úr/Nő! 4 éve Seropramot szedek. Pszichiáterem javaslatára - mivel ismét előjöttek pánikrohamok, szorongások, - frontint írt fel, napi 3 szor fél tablettát. Illetve javasolta a SEropram váltását Cipralexre. Annyi lenne a kérdésem, hogy minden gond nélkül át tudok-e térni egyik napról a másikra a cipralexre? nem lesz-e ennek valami mellékhatása? Azért érdekelne, mert hétfőn elmegyünk nyaralni, és nem szeretném az egy hetet az átállás problémáival zavarni a többiek nyaralását. Amikor négy éve először elkezdtem szedni a seropramot, az első egy hétben elég pocsék volt a közérzetem, rosszabb volt mint gyógyszer nélkül, aztán szép lassan beállt a szervezetem rá.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Levélíró!

Ha jól értem, tartós kezelés mellett alakultak ki ismét a tünetek, vagyis elképzelhető, hogy a Seropram már hatástalanná vált, ezért javasoltak új hatóanyagot. Általában nem szokott ilyenkor gondot jelenteni az ezzel való folytatás (egyik napról a másikra) . Persze az esetleges mellékhatások a más hatóanyagnak köszönhetően kicsit eltérőbbek, de kisebb a rizikójuk, mint mikor még semmilyen gyógyszert nem szedett. A nyugtató védelem egyébként megkönnyíti az átállást. Mindezek mellett úgy gondolom, hogy nem éppen a nyaralás a legmegfelelőbb pillanat az új terápia elkezdéséhez (addig úgyis segítség a Frontin) Jó pihenést kívánok

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 13., 09:58; Megválaszolva: 2009. július 13., 09:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?