Pszichés okok

Tisztelt dr nő. 31 éves férfi vagyok, a problémám a következő.Stressz helyzetben vagy izgalmi állapotban, de sajnos most már szinte mindig ha olyan helyen vagyok ahol nem tudok el menni wc re rám jön a széklet ürítési inger.Ez nem hasmenés hanem normál széklet.Nagyon meg keseríti az életemet mert mindig arra gondolok hogy csak ne kelljen wc-zni.És azt próbálom kontrollálni.Tudom is többnyire de nagyon rossz.Nálam ez olyan mint a pánik, csak éppen a hasamon jelentkezik. Mit javasol, Lehet ezt kezelni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza székletürítési inger témában

Tisztelt Kérdező!

Van a pániknak "hasi" lokalizációja, ebben igaza van. Viszont itt azért a körülmények és az ahhoz kapcsolódó gondolatok (félelmek) tágítják e szorongásos problémakört. A leggyorsabb terápia, módszer ilyenkor az azonnali hatású nyugtatók, amivel a feszültség kialakulása (következményes szomatoform (=testi) tünetekkel) megelőzhető, kezelhető. Ugyanakkor a az ehhez kapcsolódó gondolatok kezelése már pszichotetrápiás átstruktúrálást igényel. A legcélszerűbb az lenne, ha pszichiátert (aki egyben pszichoterapeuta) keresne fel. Mert a probléma kezelhető! Jó egészséget kívánvaÜdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 13., 10:01; Megválaszolva: 2009. július 13., 10:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?