Izomzat

Tisztelt Doktor nő/úr!

Szeretnék érdeklődni, hogy izomzattal kapcsolatos vizsgálatokat hol végeznek? Neurológustól kaptam beutalót a Molekuláris Neurológiai Központba, de időpontot csak október elejére kaptam. Panaszaim: közel másfél éve van egyensúlyzavarom, erős nyaki fájdalmam (nyaki merevség) és járáskor néha úgy érzem mintha a lábfejem nem olyan szögben állna mint a talaj és mintha csúszkálna a lábam és rugalmasabb talajra lépnék és kb. 2 naponta van izomgörcsöm. Vérvétel negatív, koponya, nyaki gerinc MR negatív, Th és L szakaszon készült gerinc MR-en csak egy kis Scheuermann látszik, otoneurológián sem találtak semmit ami miatt egyensúlyzavarom lehetne, EEG negatív, BERA vizsgálat negatív, ortopéd szakorvos szerint a tüneteim egyértelműen nem ortopédiai probléma miatt vannak. Spitomin hatására érzészavaraim lettek (a tárgyaknak csak a súlyát és a hőmérsékletét éreztem, és a folyadékot sem éreztem nyeléskor) , Frontin, Mydeton hatására panaszaim szűntek, viszont szintén érzészavarom lett, Baclofen-Pol hatására test szerte nagyon erős izomgörcseim voltak. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint kihez tudnék fordulni ilyen panaszokkal (jó lenne még szeptember előtt kivizsgálni, mert egyetemet szeretném folytatni) .


Köszönettel: Tamás (21éves)

WEBBeteg szakértő válasza izomgörcs témában

Kedves Tamás!

Bármelyik neurológiai osztályon végeznek véleményem szerint ENG és EMG vizsgálatot, amire szerintem Önnek szüksége van. Sajnos ezek a vizsgálatok előjegyzéssel működnek, és az előjegyzési idő mindenhol több hónap. Sűrgősebb vizsgálatot a vizsgálatot javasló orvos tud kérni, forduljon hozzá. Az izomgörcsökre Ca és Mg, Vitamin B-komplex szedését próbálhatná meg, ha még nem próbálta.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 07., 22:54 ;Megválaszolva: 2009. július 07., 22:54
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség