Parkinson kór?

Tisztelt Fáklya Mónika!

32 éves nő vagyok, hypothyreosis az alapbetegségem.

A héten derült ki, hogy restless leg sy. gyanús is vagyok. Az interneten olvastam róla nagyon megilyedtem. Az ott leírt tünetek közül nekem sok nincs. Pl.: alvászavarom, éjszakai járáskényszer... az tény, hogy a lábaim rángatóznak ami fáj és zavar is.

Kérdéseim: 1: Ennek a sy. vannak fokozatai? kevésbé súlyos és nagyon súlyos?

                  2: Gyógyítható? /bromociklynt írtak fel nekem/

                  3: Talán ez a Parkinsn kór kezdeti stádiuma?

                 4: Lehet ez a pajzsmirigy gyógyszeremtől vagy mitől?

                 5: Alternetív gyógymód?

Köszönöm válaszát:

Anita

WEBBeteg szakértő válasza restless témában

Kedves Anita!

A Restless leg szindróma nem a Parkinson  kór kezdeti stádiuma. Különböző mértékűek lehetnek a panaszok, az enyhe lábrángatózástól, egészen a súlyos, alvászavart is okozó esetekig. Nem tudom mi alapján diagnosztizálták Önnél, de járhat más betegség is hasonló tünetekkel pl. magnézium, kalcium hiány, de ugyanilyen tünetekkel jár az úgynevezett alvási myoclonus, ami egy teljesen természetes jelenség az elalvás fázisában. Okozhatja neuropathia is, ami összefüggésben lehet a pajzsmirigy betegségével és a szedett gyógyszerekkel is. Nem tudom volt-e ENG vizsgálata, de érdemes lenne ezzel a neuropathiat kizárni. Időnként a gyógytorna, masszázs jó hatású szokott lenni, illetve hallottam már az akupunktúra jótékony hatásáról is.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 07., 22:48 ;Megválaszolva: 2009. július 07., 22:48
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok