Nyomás érzet a torokba

Üdv! 18 éves lány vagyok, 7éve kezdödött el ez a nyomás érzet a torkomban.Elég ideges tipus vagyok.Néha annyira szorít hogy enni nem bírok úgy érzem megakad a torkomban a falat.Ha utazok pl tömmegközlekedési eszközön akkor ideges leszek és előjön ez a toroknyomás és néha már fulladok is, légszomjam van.2xer voltam fül-orr-gégészeten de egyszer sem találtak semmit! Lehet idegi alapon van ez nekem? de akkor mért nem múlik el nagyon rossz érzés néha meg órákon át fenn áll ez az érzet! Most voltam kardiólogusnál mert ideges típus vk és nagyon szaporán ver a szivem és a kardiológus szívritmuszavart állapított meg és kért vérvételt h nem e a pajzsmirigyem okozza e a ritmuszavart! A vérvétel eredénye meglepő volt mert mindkét pajzsmirigyem túltermelt és a koleszterinem is magas volt. Az orvos szerint ez lehetetlen mert a magas koleszterinel alacsony pajzsmirigytermelésel jár, és mondta hogy nézzesem meg egy szakértővel a pajzsmirigyem mert azis okozhat gombóc érzetet a toroka meg a szívritmuszavart de ő kizárja h bármi baja lenne a pajzsmirigyemnek!

Válaszát előre is köxönöm!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Kedves 18 éves!

A levele tele van kétkedéssel, ellentmondással: például ideges típusnak mondja magát, ugyanakkor az "idegi" alapot megkérdőjelezi, vagy pl. a belgyógyász a laboreredményt kérdőjelezi meg. Nos, nagyon jó, hogy voltak testi vizsgálatok, mert szorongásos testi tünetek mögött mindig érdemes bizonyos betegségeket kizárni, jelen esetben a pajzsmirigy túlműködést! Ezért a következő lépés, hogy elmegy belgyógyászhoz (endokrinológushoz) aki megvizsgálja alaposabban a pajzsmirigyét (vigye magával azt a bizonyos laboreredményt) , és a továbbiakban az ő tanácsát kell betartsa. Ha utána még küldi egyéb szakorvoshoz (netán vissza a kardiológiára vagy esetleg pszichiáterhez) kérem fogadja el, ne kételkedjen. Megnyugtató utánjárást kívánok,

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 01., 11:56; Megválaszolva: 2009. július 01., 11:56
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?